To je to što me zanima!

'Ja sam zapalio šumu, ne znam zbog čega. Kajem se zbog toga' Susjedi: On je u svom svijetu

I. V. (35) priznao je kako je na dva mjesta s upaljačem potpalio vatru u Seget Vranjici kraj Trogira. Ugrozio je živote 4400 ljudi.
Vidi originalni članak

Ne znam zašto sam potpalio vatru na dva mjesta. Žao mi je, rekao je to I. V. (35), kojega je policija uhitila u subotu u autobusu jer je 18. srpnja u 18.55 sati, u Seget Vranjici upaljačem za cigarete na dva mjesta zapalio vatru i izazvao požar koji je zahvatio osam hektara borove šume, čime je doveo u opasnost živote više od 400 ljudi. Za kazneno djelo dovođenja u opasnost života ili imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom propisana je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osumnjičeni je već poznat policiji, doznajemo da je zbog sličnog incidenta već imao problema sa zakonom.

Prije ispitivanja, piše Dalmatinski portal, pregledala ga je psihijatrica, koja je utvrdila da je djelo počinio bitno smanjeno ubrojiv. Utvrdila je i kako osumnjičeni ima problema s alkoholom. Smatra da postoji opasnost da bi mogao ponovno nešto zapaliti. Zbog svega mu je sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Osumnjičeni I. V. (35) živi u jednom obližnjem selu u blizini mjesta gdje je zapalio šumu. Njegovi sumještani nisu bili previše pričljivi. Samo su nam rekli da je malo neobičan, ali da je zaposlen. Po službenoj dužnosti određena mu je odvjetnica Ivanka Šamija, koja je kratko rekla kako je njezin klijent u istražnom zatvoru i da ne smije ništa detaljnije govoriti jer je istraga u tijeku.

- Ne druži se previše ovdje. On je u nekom svom svijetu. Znamo tko je i što je. Imao je nekih problema s policijom, ali neka to rješavaju službe. Nije na nama da se bavimo s tim. Svi sve znaju, ali malo tko nešto konkretno i napravi - kratko su nam ispričali mještani.

Podsjetimo, splitska policija u dramatičnoj akciji uhitila je u subotu muškarca (35) za kojega sumnjaju da je u četvrtak podmetnuo požar kraj Segeta Donjeg kraj Trogira. Na objavljenoj snimci policajci se približavaju autobusu lokalne linije kojom se muškarac vozio, zaustavljaju ga i odlaze do kraja busa gdje je muškarac sjedio. Muškarca potom izvlače za nogu iz autobusa i uhićuju.

TVRDI DA MU JE ŽAO Zapalio šumu kod Trogira pa gledao kako gori. Ide u pritvor, a nije mu prvi put da pali!

- Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je hrvatski državljanin (35) 18. srpnja oko 18.55 sati u Seget Vranjici, u borovoj šumi uz čiju se istočnu stranu nalaze apartmansko naselje i hotel, u čijim je smještajnim jedinicama tad boravilo oko 2500 gostiju, a uz zapadnu stranu autokamp u čijim je smještajnim jedinicama tad boravilo oko 1900 gostiju, u namjeri izazivanja požara, upaljačem za cigarete na dva mjesta zapalio vatru i izazvao požar koji je zahvatio osam hektara borove šume, čime je doveo u opasnost živote ljudi i imovinu većeg opsega - rekli su iz policije, koja je u akciju krenula u subotu u 6 ujutro.

- Dok su vatrogasci gasili požar, policijski službenici su na terenu započeli istraživanje vezano uz postojanje indicija da je požar podmetnut. Potvrda sumnje u podmetanje utvrđena je očevidom. Policija je utvrdila identitet muškarca kojega povezuju s požarom. U subotu oko 6 sati policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije i Policijske postaje Trogir pronašli su ga, uhitili i dovezli u službene prostorije - dodali su iz policije.

 POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Požar su gasila tri kanadera i sve raspoložive vatrogasne snage od Omiša do Trogira. Vatru je gasilo 120 vatrogasaca s 37 vozila. Požar je bio blizu hotela Medena kraj Trogira i najopasniji je požar ove godine u Dalmaciji.

VIDEO: SPEKTAKULARNO HAPŠENJE Piromani haraju! Upaljačem je zapalio šumu i ugrozio 4500 ljudi. Drugi je palio kod Solina

- Požar je krenuo u neposrednoj blizini našega kompleksa, a samo zahvaljujući izostanku vjetra i herojskoj organizaciji svih službi, napose vatrogasaca, spriječena je potencijalna katastrofa. Vatra je doprla do krajnjih rubova kompleksa Apartmani Medena te je prouzročena manja materijalna šteta. Sve goste evakuirali smo na vrijeme - rekla je dan nakon velikog požara Petra Jurlina, predsjednica uprave Apartmana Medena d.d.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • ALLinONE!! 22.07.2024.

    6 mjeseci do 5 godina, e državo sje..na

  • tuti fruti 11 22.07.2024.

    Ma pustitega.Nemojte čovjeka zatvarat ?

  • Marko33 21.07.2024.

    Jel on bude među Torcidom? Pitam za frenda

Komentiraj...
Vidi sve komentare