To je to što me zanima!

Izraelske snage gađale centar Bejruta: Iznad grada se vidi dim

''Napad neprijatelja bio je usmjeren na područje Ras Al-Nabaa'', javljaju državni mediji. Ras Al-Nabaa je stambena četvrt blizu nacionalnog muzeja, a novinar AFP-a u Beirutu javlja kako je čuo tri snažne eksplozije
Vidi originalni članak

Libanonbski državni mediji javljaju da su Izraelci gađali središte Bejruta u četvrtak, što je treći takav napad na libanonsku prijestolnicu otkako je Izrael pojačao svoje zračne napade prošlog mjeseca.

- Napad neprijatelja bio je usmjeren na područje Ras Al-Nabaa - javljaju državni mediji. Ras Al-Nabaa je stambena četvrt blizu nacionalnog muzeja, a novinar AFP-a u Beirutu javlja kako je čuo tri snažne eksplozije.

NASTAVLJAJU SE PREGOVORI Hezbolah po prvi put otvoreno za razgovore o miru i bez uvjeta vezanih uz prekid vatre u Gazi

Osim toga, nešto ranije danas, UN-ove snage izvijestile su kako su izraelske snage gađale položaje koje koriste UN-ovi mirotvorci. Istovremeno, Izrael je poslao upozorenje libanonskim civilima da se ne vraćaju kućama na jugu i nastavio širenje ofenzive protiv Hezbolaha.

UNIFIL je izjavio da su dvojica njihovih mirotvoraca ozlijeđena prilikom izraelskih napada na toranj njihove središnjice u Ras al-Naqouri zbog čega su dvojica mirotvoraca pala s tornja i ozlijedila se.

NASTAVAK NAPADA Libanon: U izraelskom napadu ubijeno najmanje 10 spasilaca

"Svaki namjerni napad na mirovnjake ozbiljno je kršenje međunarodnog humanitarnog prava," izjavio je UNIFIL u priopćenju, dodajući da su u komunikaciji s izraelskim snagama oko ovog incidenta, prenosi Reuters.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • uistinu je tako 11.10.2024.

    Cionisticki monstrumi opet na djelu, kriminalci prvoklasni, djecuubojice, ne mare za civile, dapace, ciljaju na djecu, bolnice, dzamije, skole, stambene zgrade... dokada ce biti tako? bez sankcije, internacionalni sud proglasava ih kriminalcima a oni i dalje ubijaju sve okolo uz njihov pas cuvar (amerikanci).

  • Hrvatska na strani pravde 10.10.2024.

    Bog im je obećao zemlju, pa su istjerali autohtono nomadsko stanovništvo, tzv. Palestince, i nad njima učinili zločine i apartheid. Dolazi vrijeme da taj isti Bog, oduzme što im je dao.

  • Burazer Parizer iz Pariza 10.10.2024.

    Ajde otkačite više te "Izraelce" dovoljno dugo su muzili priču o Holokaustu i time pravdali desetljeća svojih bestijalnih zločina nad civilima, dosta više. Ionako izraelski ortodoksni rabin Yosef Mizrachi tvrdi da je u Holokaus tu ubijeno "samo" milion židova, a ne 6 što je aksiomatički općenito povijesno dogmatski prihvaćena brojka. Slaveni su Hitleru bili na istoj listi ko i židovi, pa čak i taj podatak od 6 miliona uzmemo kao točan svejedno je u Holokaustu ubijeno duplo više Slavena nego židova, pri tom mislim samo na civilne žrtve i ratne zarobljenike. Samo su sovjetskih civila naciji pobili nekih ekstra 19 miliona, vojnika je baš u ratovanju stradalo više nego duplo manje. Naime procjena broja ubijenih u Holokaustu je do oko 17 miliona, a ne samo 6 i da su židovi jedini stradalnici u Holokaustu. Osim toga, npr. Norman Finkelstein, kojem su oba roditelja židovi koji su preživjeli Holokaust je napisao knjigu gdje optužuje Izrael i cioniste da čitavo vrijeme zloupotrebljavaju sjećanje na Holokaust kao oružje koje koriste za svoje sebične propagandne i komercijalne svrhe. Baš njih boli neka stvar za Holokaust i ljude koji su tada na najmonstruoznije načine stradali!

Komentiraj...
Vidi sve komentare