To je to što me zanima!

Izraelska vojska: Tri taoca koja su poginula u studenom ubijena vjerojatno u izraelskom napadu

U prosincu je vojska izvijestila da je greškom ubila trojicu talaca na sjeveru Pojasa Gaze, Yotama Haïma, Alona Shmriza i Samera al-Talalqa, a ubili su ih vojnici koji ih tada nisu identificirali kao taoce
Vidi originalni članak

 Izraelska vojska u nedjelju je objavila da su trojica talaca koji su u studenome poginuli u Gazi "vjerojatno" ubijeni u izraelskom napadu, pokazali su rezultati istrage o okolnostima njihove smrti.

"Rezultati istrage upućuju na to da postoji velika vjerojatnost da su trojica talaca ubijena nakon vojnog napada... 10. studenog 2023.”, stoji u priopćenju vojske.

Izrael je u prosincu vratio posmrtne ostatke vojnika Nicka Beizera, Rona Shermana i Elye Tolédana iz Pojasa Gaze, gdje su držani kao taoci. Vojska je rekla da su ubijeni "za vrijeme eliminacije zapovjednika Hamasove sjeverne brigade, Ahmeda Gandura".

DESETKOVANO ZDRAVSTVO Najveća operacija dosad: Iz Gaze evakuirali gotovo 100 pacijenata, polovica su djeca

"Istraga pokazuje da su trojica talaca držana u podzemnom kompleksu iz kojega je djelovao Gandur", stoji u u priopćenju za javnost te se dodaje da vojska "nije posjedovala informacije o prisutnosti talaca u kompleksu koji je napadnut".

Hamas je krajem studenog ustvrdio da je Ahmeda Gandura ubila izraelska vojska.

Rođak jednog od trojice poginulih talaca za AFP je potvrdio da su obaviješteni o rezultatima ove istrage nekoliko sati prije nego što je objavljeno priopćenje.

UZELI I DOKAZE VIDEO Izraelska vojska objavila video: 'Ovo je tunel u kojem je Hamas držao i ubio šest talaca'

U prosincu je vojska izvijestila da je greškom ubila trojicu talaca na sjeveru Pojasa Gaze, Yotama Haïma, Alona Shmriza i Samera al-Talalqa, a ubili su ih vojnici koji ih tada nisu identificirali kao taoce.

Od 7. listopada u Pojasu Gaze umrlo je 27 talaca.

U Hamasovu napadu 7. listopada na Izrael smrtno je stradalo 1205 ljudi, većinom civila, prema AFP-ovoj evidenciji koja se temelji na službenim izraelskim brojkama, a uključuje i taoce ubijene u zatočeništvu.

SIRIJSKI DRŽAVNI MEDIJI: 'U izraelskim napadima na Siriju ubijeno najmanje 14 ljudi'

Od 251 osobe otete za vrijeme ovog napada, 97 ih je još uvijek u Pojasu Gaze, a 33 ih je izraelska vojska proglasila mrtvima.

Izraelska vojna kampanja odmazde u Pojasu Gaze rezultirala je s najmanje 41.206 mrtvih, podaci su ministarstva zdravstva Hamasove uprave za Gazu, u kojemu se ne precizira koliko je među njima ubijenih boraca, a koliko civila.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • pajoo01 16.09.2024.

    Puno će žrtava biti dok se i zadnji bradati gmaz odgovoran za 7/10 ne uhvati i izvuče iz rupe u koju se sakrio. Obični isilovci, koji vjeruju da će dobiti 72 djevice u raju i Izrael će im učiniti uslugu. Da se kukavice islamističke ne skrivaju iza civila kao živoga štita, bilo bi puno manje žrtava. Ali dok ne uhvati i kazni i zadnjega bradatog g.....Izrael ne smije stati.

  • Hrvatska na strani pravde 15.09.2024.

    Hamas ih je oteo da ih razmijeni, a ne da ih ubije.

  • Nenok 15.09.2024.

    Bar su iskreni i kazu koliko god bolno bilo !! Nisu kao Hamas koji ispli raketu i njihova raketa pogodi bolnicu , oni onda prebacuju to na izrael !! Ima i izrael propusta to stoji, ali je ljudski vise u svakom pogledu !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare