To je to što me zanima!

Izrael: Zračne snage napadaju točke gdje se Hamas okuplja u očekivanju sljedeće faze rata

Palestinska skupina Hamas u nedjelju je objavila da su se njezini borci sukobili s oklopnim snagama koje su infiltrirale južni dio Gaze, pritom uništivši dio izraelske vojne opreme
Vidi originalni članak

Izraelska vojska u ponedjeljak je objavila da su njezine kopnene snage u noći na ponedjeljak izvele ograničene upade u Pojas Gaze, dodavši kako zračne snage napadaju točke gdje se palestinski militantni okupljaju u očekivanju invazije.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Palestinska skupina Hamas u nedjelju je objavila da su se njezini borci sukobili s oklopnim snagama koje su infiltrirale južni dio Gaze, pritom uništivši dio izraelske vojne opreme. Izrael nije govorio o gubicima.

U televizijskom obraćanju o posljednjem vojnom djelovanju glavni glasnogovornik izraelske vojske Daniel Hagari rekao je i kako je sada potvrđeno da su u Pojasu Gaze 222 taoca odvedena iz Izraela 7. listopada. 

RAT U IZRAELU UN: Zbog užasnih uvjeta Gazom haraju zaraze. Borrell pozvao na 'humanitarnu stanku'

- Tijekom noći bilo je upada tenkova i pješadije“, a njihov cilj je „ubiti ekipe terorista koji se pripremaju za našu iduću fazu u ratu- kazao je Hagari, govoreći o operacijama „duboko“ u Gazi. 

- Tim upadima se u obavještajnom smislu locira i traži što nam može pomoći u pronalasku taoca. 

Hagari tvrdi da se takvim operacijama pomaže i u shvaćanju „gdje se teroristi okupljaju i organiziraju u očekivanju iduće faze rata“. 

ŽIVOT U LUKSUZU U ime rata i novca: Dok pojas Gaze pati, vođa Hamasa uživa u Katru. Djeca mu vole 'partijati'

- Naš cilj je eliminirati takve prijetnje. 

 Hagari je naglasio da se vojna pripremljenost poboljšava i „cijelo vrijeme“ osnažuje. 

Al-Kasam brigade, oružano krilo Hamasa, priopćile su pak da su se njihovi vojnici u nedjelju na jugu Pojasa sukobili s oklopnim snagama, tvrdeći da su uništena dva buldožera i tenk prije no što su napadači bili primorani povući se.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare