To je to što me zanima!

Izrael ubio zapovjednika Fataha u Libanonu kojeg optužuje za terorizam: 'Žele zapaliti regiju'

Izrael je u srijedu objavio da je u zračnom napadu u Libanonu ubio dužnosnika oružanog krila Fataha kojeg optužuje da je orkestrirao napade na Zapadnoj obali
Vidi originalni članak

Fatah predsjednika palestinskih vlasti Mahmuda Abasa i suparnik Hamasa, koji je na vlasti u Pojasu Gaze, ocijenio je da Izrael želi "zapaliti regiju".

To je prvi put od početka rata u Pojasu Gaze prije deset mjeseci da je dužnosnik Fataha ubijen u Libanonu na taj način.

Halil Makdah ubijen je u napadu na svoje vozilo dok se vozio u blizini palestinskih kampova kod Saide, glavnog grada na jugu Libanona, po Fatahu i libanonskom sigurnosnom izvoru.

MUŠKARAC POGINUO, PROLAZNIK OZLIJEĐEN Hamas i Islamski džihad preuzeli odgovornost za eksploziju bombe u Tel Avivu

Izraelska vojska je objavila da je njezin zrakoplov "pogodio terorista Halila Huseina Halila Al-Makdaha" u regiji Saide.

Vojska optužuje Makdaha i njegova brata Munira Makdaha, visokog dužnosnika Fataha u Libanonu, da "rade za račun iranskih Čuvara revolucije", iranske ideološke vojske, i da su "umiješani u organizaciju terorističkih napada" i "krijumčarenje oružja" prema Zapadnoj obali.

Oružano krilo Fataha osudilo je u priopćenju "kukavičko ubojstvo" Makdaha, koji je imao "središnju ulogu" podržavajući "palestinski narod i njegov otpor" u ratu između Hamasa i Izraela u Pojasu Gaze.

POSLJEDNJA PRILIKA Antony Blinken pozvao Hamas da prihvati američki prijedlog o okončanju rata u Gazi

Brigade su također pozdravile njegovu "važnu ulogu u potpori ćelijama otpora" protiv Izraela "tijekom dugih godina na Zapadnoj obali".

To ubojstvo "novi je dokaz da Izrael želi zapaliti regiju i gurnuti je u velik rat", rekao je član Središnjeg odbora Fataha u Ramalahu, sjedištu palestinskih vlasti na Zapadnoj obali.

"Okupatorske vlasti koriste palestinsku krv... kako bi bacile ulje na vatru rata" u Pojasu Gaze, optužio je Tufik Tiravi.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • dahvaul 22.08.2024.

    A kolko je još nevinih ljdi oko njega stradalo jer su to objavili.Sravnat ćetvrt da ubiješ jednoga i niko to ne osuđuje.

  • Mata10 21.08.2024.

    Tako se to radi. Sad nek uživa sa njegove 72 djevice.

  • Kronični pijanac 21.08.2024.

    ...kojeg optužuje da je orkestrirao napade na Zapadnoj obali?! Alo ratni izraelski nacicionistički zločinci, Zapadna obala je palestinski teritorij pod izraelskom okupacijom. Tamo njihovi napadi na Izraelce nisu terorizam nego legalni i legitimni pokret otpora protiv agresora i okupatora. Na to imaju zagarantirano neograničeno pravo da ih napadaju kad kod požele, i svaki takav napad se gleda kao legitimni čin samoobrane!

Komentiraj...
Vidi sve komentare