To je to što me zanima!

Neredi na aerodromu u Rusiji, ljudi blokirali avion iz Izraela: 'Zaštitite Izraelce i Židove...'

"Država Izrael ozbiljno gleda na pokušaje nanošenja štete izraelskim građanima i Židovima bilo gdje", stoji u priopćenju
Vidi originalni članak

Izrael je u nedjelju pozvao ruske vlasti da zaštite Izraelce i Židove u području svoje jurisdikcije, nakon vijesti o potencijalnoj odmazdi propalestinskih prosvjednika u ruskoj Republici Dagestan.

U priopćenju ministarstva vanjskih poslova u Jeruzalemu navodi se da je izraelski veleposlanik u Moskvi u kontaktu s ruskim vlastima.

"Država Izrael ozbiljno gleda na pokušaje nanošenja štete izraelskim građanima i Židovima bilo gdje", stoji u priopćenju.

Izraelski mediji emitirali su snimke iz zračne luke Mahačkala u Dagestanu na kojima se vidi mnoštvo ljudi, ljutih zbog rata u Gazi, kako jurišaju na pistu gdje je trebao sletjeti avion iz Tel Aviva.

UPUTILI APEL Izrael: 'Evakuacija prema jugu Pojasa Gaze sada je hitna'

"Izrael očekuje od ruskih tijela za provođenje zakona da zaštite sve izraelske građane i Židove, tko god oni bili, te da poduzmu oštre mjere protiv pobunjenika i protiv neobuzdanog huškanja usmjerenog na Židove i Izraelce", kaže se u priopćenju ministarstva vanjskih poslova.

Ruske snage reda objavile su kasno u nedjelju da su svi "neovlašteni građani" uklonjeni iz zračne luke Mahačkala  i da je situacija pod kontrolom. Zrakoplovne vlasti rekle su da će aerodrom u Mahačkali ostati zatvoren do 6. studenoga.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Jožek121 30.10.2023.

    Ja imam puno godina i pamtim kad sam bio mali kako su moji roditelji pričali da su kod Židova radili cijeli dan za čup sirutke a ne mlijeka jer su bili sirotinja a židovi najbogatijiu mjestu i tako brutalno iskorištavali sirotinju, i svak čast onom Brkici iz Austrije što je to pitanje riješavao u 2. svjetskom ratu.

  • MateoIvan74 30.10.2023.

    Ha ha ha, pa dokle idu ovi prokleti židovi već bi i Rusima naređivali kako da se ponašaju u svojoj zemlji. Očekujem da i Plenkoviću narede da zabrani skupove podrške Palestincima protiv židova.

  • Sokol ga nije volio 30.10.2023.

    Pa dobro zar se ruje ne hvale stalno kako su oni ti koji su židove spasili 1945 iz logora?I šta sad hoće?

Komentiraj...
Vidi sve komentare