To je to što me zanima!

Izrael: 'Od početka kopnene ofenzive poginulo oko 250 pripadnika Hezbolaha...'

Izrael je pokrenuo"ograničenu, lokaliziranu" kopnenu ofenzivu u Libanonu u utorak. Otad, poginulo je osam izraelskih vojnika, prema riječima izraelske vojske
Vidi originalni članak

Izraelska vojska rekla je u petak da je oko 250 pripadnika Hezbolaha ubijeno od početka kopnene ofenzive u južnom Libanonu, dok je u Gazi, po tamošnjim izvorima, samo u petak poginulo 29 Palestinaca. "Uspjeli smo u nanošenju žestokog poraza Hezbolahu", rekao je glasnogovornik izraelske vojske Nadav Šošani. Rekao je da je među ubijenima pet zapovjednika bataljuna i drugih zapovjednika proiranske šijitske milicije, dodavši da je 100 pripadnika Hezbolaha ubijeno u neposrednim borbama te zračnim napadima samo u posljednja 24 sata.

Hezbolah nije potvrdio te brojke.

FOTO SCENE UŽASA Izraelci žestoko udaraju po centru Bejruta! Poznati disko sad je sklonište

Izrael je pokrenuo"ograničenu, lokaliziranu" kopnenu ofenzivu u Libanonu u utorak. Otad, poginulo je osam izraelskih vojnika, prema riječima izraelske vojske.

U izraelskim vojnim napadima na Pojas Gaze poginulo je 29 Palestinaca u petak, rekli su liječnici, a sirene su se oglasile na jugu Izraela kao odgovor na raketni napad militanata iz palestinske enklave.

UBILI VOĐU I SURADNIKE Izrael objavio: Ubijen je šef vlade Hamasa u Gazi

To pokazuje da Hamas iz Gaze još uvijek uspijeva ispaljivati projektile na Izrael unatoč jednogodišnjim izraelskim zračnim i kopnenim napadima u kojima je Gaza devastirana.

U petak, izraelska vojska rekla je da su se sirene oglasile na jugu Izraela po prvi put u dva mjeseca.

IZRAEL OPET NAPADA VIDEO Ogromne eksplozije u blizini zračne luke u Bejrutu

"Gotovo godinu dana nakon 7. listopada, Hamas i dalje prijeti našim civilima svojim terorizmom i nastavit ćemo operacije protiv njih", dodaje se, u kontekstu godišnjice Hamasova napada na Izrael koji je bio povod za rat u Gazi.
 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • cakanix 05.10.2024.

    i 40 000 civila🫣!

  • Hrvatska na strani pravde 05.10.2024.

    Cionistička propaganda uvijek laže kad su u pitanju brojke. Imaju posebni odijel za širenje dezinformacija.

  • ogidibogi 04.10.2024.

    Evo vidiš, 250 pogodaka, par soma kolateranih pizdeka, a ne ko u Ukrajini, tamo ginu civili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare