To je to što me zanima!

Izrael objavio snimku ubijenog vođe Hamasa: 'Slao je teroriste na djecu, a gledajte što on nosi'

Prema obavještajnim podacima IDF-a, posljednjih godinu dana Sinwar se skrivao većinu vremena pod zemljom, u području između Khan Yunisa i Rafaha...
Vidi originalni članak

Izraelske obrambene snage (IDF) objavile su snimke na kojima je nedavno ubijeni vođa Hamasa Yahya Sinwar u noći prije napada 7. listopada. S obitelji bježi u kompleks tunela ispod svoje kuće u Khan Younisu. Nosio je opremu i zalihe za duži boravak pod zemljom. Izraelska vojska tvrdi da je snimka pronađena u Gazi prije nekoliko mjeseci, izvještava Times of Israel.

SVE JE POČELO 1916. Tajni sporazum: Ova dva europska spletkara zakuhala su beskonačni rat Židova i Arapa

- Čak i uoči brutalnog masakra, Sinwar je bio zauzet preživljavanjem sebe i obitelji - rekao je glasnogovornik IDF-a kontraadmiral Daniel Hagari na press konferenciji. Pokazao je i video. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nekoliko sati prije masakra, Sinwar i njegova obitelj pobjegli su sami u tunel. Satima su išli gore-dolje s vrećama hrane, vode, jastuka, televizorom, madracem i drugim potrepštinama za dugi boravak. Sinwar je brinuo samo o sebi i svojoj obitelji, dok je poslao teroriste u ubilački napad na izraelsku djecu, žene i muškarce - dodaje Hagari.

Kako je objasnio, ova snimka navela je IDF i Shin Bet da suze područje potjere za Sinwarom. U veljači je IDF stigao do 'podzemne tvrđave' koju je Sinwar izgradio u Khan Younisu, ali je on malo prije toga pobjegao. Izraelske obrambene snage pronašle su toalete, tuš, kuhinju, krevete, uniforme, sefove, puno gotovine, dokumenata i drugih podataka.

ISTRAŽUJU VIDEO Misterij oko napada na Netanyahua: Zašto nije bilo sirena i kako je dron prošao?!

Izraelska ofenziva u Khan Younisu, tvrdi Hagari, natjerala je Sinwara da pobjegne u Rafah gdje se potom sakrio u tunelu izgrađenom za Hamasove VIP ljude u četvrti Tel Sultan.

- Kompleks je imao sve što mu je trebalo - od televizora, hrane, keveta do sredstva komunikacije i kontrole. Tamo smo pronašli njegov DNK uzorak na maramici kojom je ispuhao nos - tvrdi Hagari.

Prema obavještajnim podacima IDF-a, posljednjih godinu dana Sinwar se skrivao većinu vremena pod zemljom, u području između Khan Yunisa i Rafaha, a izašao je samo da bi pobjegao, u pratnji tjelohranitelja i s dokumentima, potvrdama, oružjem i novcem.

U srijedu su vojnici IDF-a s brigadom Bislamach uočili trojicu naoružanih napadača u njihovoj blizini i sukobili se s njima. Jedan od njih, za kojeg se kasnije otkrilo da je Sinwar, odvojio se od druge dvojice i ubile su ga snage.

- Ovo je zapravo prvi put da se Yahya Sinwar, koji se godinu dana skrivao pod zemljom, susreo sa snagama IDF-a u Gazi, a to je i trenutak kada je eliminiran - zaključio je Hagari.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • lanai goga 20.10.2024.

    Bilo je takvih i na srpskoj strani u ratu huskaci a onda brisi u jamu i cuvaj dupe dok drugi ginu

  • Đo Bajdn 20.10.2024.

    Deri Izrael čekamo da blagoslovite Teheran kao šta oni vas svako malo.😅

  • Kontra fašizma 20.10.2024.

    Jasno je izjavio Mousa Abu Marzouk: Gaza tuneli su napravljeni da zaštite Hamasove borce, a ne civile.

Komentiraj...
Vidi sve komentare