To je to što me zanima!

Izrael napao hutiste u Jemenu

Izrael je u nedjelju napao mete hutista u Jemenu nakon što su pripadnici militantnog pokreta u protekla dva dana ispalili više projektila na Izrael, što ukazuje na širenje sukoba na Bliskom istoku
Vidi originalni članak

Izraelska vojska je objavila da su deseci zrakoplova, među kojima i oni borbeni, napali elektrane i morsku luku u lukama Ras Issa i Hodeidah. Napadi su prouzročili nestanak struje u većini dijelova lučkog grada Hodeidaha, rekli su stanovnici.

"Prošle su godine hutisti djelovali zahvaljujući financiranju Irana i pod njegovim vodstvom, kao i u suradnji s iračkim milicijama, a cilj im je bio napasti Izrael, potkopati regionalnu stabilnost i omesti slobodnu plovidbu", stoji u priopćenju.

Jemenski hutisti više su puta, otkako je počeo rat u Gazi napadom Hamasa na Izrael 7. listopada, ispalili projektile i bespilotne letjelice na Izrael u znak, kako su istaknuli, solidarnosti s Palestincima.

NOVI UDARI SAD: Izrael sveopćim ratom neće uspjeti vratiti izbjegle stanovnike svojim domovima

U posljednjem napadu su u subotu ispalili balistički projektil prema međunarodnoj zračnoj luci Ben Gurion blizu Tel Aviva, no Izrael tvrdi da su ga njihove vojne snage presrele. 

Izrael je i u petak presreo još jedan projektil koji su ispalili hutisti. 

Pripadnici ovog pokreta su, nakon ubojstva vođe Hezbolaha Sajeda Hasana Nasralaha, njihova velikog saveznika, oplakivali njegovu smrt.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • PeroZagreb2023 29.09.2024.

    Izraelci trebaju Hutistima dati takvu lekciju koju neće zaboraviti za cijeli život!

  • pajoo01 29.09.2024.

    Ne znam zašto su toliko čekali. I zašto ih odmah nisu zveknuli u glavurdu, nego okolo....

  • mdcro24 29.09.2024.

    A jesu bili vazni kad su prije koji dan raketirali Izrael, eto im sad, ravnaj to

Komentiraj...
Vidi sve komentare