To je to što me zanima!

Izrael i Hamas pristali na pauze u borbama kako bi cijepili djecu protiv dječje paralize

Rik Peeperkorn iz WHO-a je izvijestio da će kampanja cijepljenja 640.000 djece početi u središnjoj Gazi i trajati tri dana, potom će se cijepljenje provoditi u južnom dijelu i u koncu tri dana na sjeveru Gaze.
Vidi originalni članak

Izrael i Hamas dogovorili su trodnevni prekid borbi u tri zone u Gazi kako bi se omogućilo cijepljenje male djece protiv dječje paralize, rekli su dužnosnici Ujedinjenih naroda. Rik Peeperkorn, predstavnik Svjetske zdravstvene organizacije za Zapadnu obalu i Gazu, putem video veze na brifingu za novinare rekao je da će pauza započeti 1. rujna i bit će podijeljena u tri faze.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

PRVI SLUČAJ NAKON 25 GODINA Palestinci se nadaju pauzi u borbama kako bi se cijepilo djecu protiv dječje paralize

Peeperkorn je izvijestio da će kampanja cijepljenja 640.000 djece početi u središnjoj Gazi i trajati tri dana, potom će se cijepljenje provoditi u južnom dijelu i u koncu tri dana na sjeveru Gaze.

Basem Naim, član Hamasovog političkog ureda, rekao je da je militantna skupina pozdravila pokušaj pauze u Gazi kako bi se provela akcija cijepljenja, piše CNN.

UPUTILI APEL Ujedinjeni narodi kritizirao izraelsku smrtonosnu taktiku ratovanja na Zapadnoj obali

- Spremni smo surađivati ​​s međunarodnim organizacijama kako bismo osigurali ovu kampanju - dodao je.

Ponovno oživljavanje virusa - koji je eliminiran u većini razvijenog svijeta - naglašava probleme s kojima se suočava dva milijuna stanovnika Gaze, koji žive pod izraelskim bombardiranjem od listopada prošle godine.

Obje strane su pristale i na humanitarnu pauzu, tj. dodatni četvrti dan prekida borbi ako bude potrebno.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Nenok 31.08.2024.

    Mjerilo21230 Zamisli se malo ti sta pises

  • Nenok 31.08.2024.

    Zamisli ti ovo Arapska liga nikad ne pomaze ni jednoj drzavi koja je u ratu uvjek je zapad !! Zamisli si ovo arapska liga pomaze samo sa novcima da kupe oruzje i samo dosipa ulje na vatru !! Zamisli si ovo godinama zapad i financijski i sa hranom i sa lijekovima snadbjeva gazu a oni mrze zapad !! ( ali u zapadu je tako ljubi svog neprijatelja ) dok kod arapa nije u njih je ubijte ih sviju !! !! Zamisli ti ovo pocnu rat protiv izraela i zapad sad krive za rat !!??

  • nikolina26 30.08.2024.

    koja prica protiv djecije paralize mos mislit boze sacuvaj sta se radi

Komentiraj...
Vidi sve komentare