To je to što me zanima!

Izdržite još malo! Sabor radi još sutra, onda svi na ljetni odmor

Kao što znamo, Sabor je dobio novi saziv, ali novoizabrani zastupnici nisu se baš pretrgali od rada na početku. U raspravama je bilo jedva 20-ak zastupnika, dnevno raspravljaju oko tri sata
Vidi originalni članak

U petak je posljednji radni dan saborskih zastupnika koji nakon toga idu na dvomjesečnu ljetnu stanku koja im je propisana Ustavom. A Ustav se mora poštovati pa će svi lijepo na odmor. Da se ne pregriju.

U petak će još biti glasanje o raspravljenim zakonima i kadrovskim rješenjima i pravac na odmor.

Kao što znamo, Sabor je dobio novi saziv, ali novoizabrani zastupnici nisu se baš pretrgali od rada na početku. U raspravama je bilo jedva 20-ak zastupnika, dnevno raspravljaju oko tri sata. Gdje je većina zastupnika, nitko ne zna. Pravdaju to terenom i drugim obavezama. Zbog neopravdanog izostanka sa sjednice kažnjeni su uglavnom oni koji zaborave ili ne žele poslati opravdanje. Dan neopravdanog izostanka s posla zastupnike stoji 19,91 euro, no ne oduzima im se to od plaće, nego od zastupničkog paušala, koji mjesečno dobiju u visini od 199 eura.

Na jesen, kad se vrate na posao, zastupnici neće više biti na Markovom trgu jer se zgrada Sabora obnavlja, a novo radno mjesto im je preuređeni prostor Vojnog učilišta na Črnomercu. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • SiLaa 11.07.2024.

    A jesu se jadni naradili ...

  • 11.07.2024.

    nekim zastupnicima je non stop godišnji.

  • ARES 25 11.07.2024.

    Vidi se da su se pregrijali ,sve više oporbenjaci lupetaju ,raspuštaj to što prije da ne pregore ,novo uključivanje bi nas moglo puno više stajati

Komentiraj...
Vidi sve komentare