To je to što me zanima!

Ivana Marković: Plenković se nije oglasio četiri dana, a kad se oglasio, bolje da nije. Sebičan je

Nije se oglasio četiri dana, a kad se oglasio, možda bolje da nije. U teškoj situaciji koja se dogodila, on govori o šteti Vladi. To može samo sebična osoba, koja misli samo na sebe, a ne lider države kojem je stalo do svog naroda, kazala je
Vidi originalni članak

Gradonačelnica Supetra i saborska zastupnica SDP-a Ivana Marković za N1 komentirala je pogibiju trojice pomoraca Jadrolinije, ali i način na koji se prema toj tragediji postavila Vlada.

- Najprije, želim izraziti sućut obitelji i svima u Jadroliniji. Također, željela bih uputiti potporu zaposlenicima na trajektima i u lukama jer nose velik dio turizma na leđima. Što se tiče odgovornosti, naravno da treba napraviti istragu, koja mora biti neovisna. Rezultate treba predstaviti s ciljem da se ovakva tragedija više ne bi ponovila - kazala je Marković.

OTKRIVEN UZROK NESREĆE? Pomorci na Malom Lošinju bili su ispod rampe trajekta zbog brtve koja je propuštala more?

- Što se tiče upravljanja Jadrolinijom, na to se upozorava posljednjih godinu dana od strane sindikata, ali i Nadzornog odbora. Još prije tragedije sam tražila odgovore ministra Olega Butkovića, na pitanja koja se tiču kupovine starih brodova, brodova suprotno preporuci Hrvatskog registra brodova, koliko koštaju, koliko koštaju preinake, zašto se događa toliko kvarova... Tu vidim odgovornost Uprave i predsjednika Skupštine, u ovom slučaju ministra. Vidim i odgovornost Vlade jer ne može si premijer pripisivati samo lijepe stvari - dodaje.

Premijer Andrej Plenković smatra ovo hajkom i podsjeća na stotine milijuna eura uložene u brodove Jadrolinija.

- Ne može uzimati iz košare zdravo voće, a trulo ostavljati sa strane. Odgovoran ja za upravljanje Jadrolinije. A tko je iznio turizam na leđima? Zaposleni na Jadroliniji, u lukama... Mi otočani očekujemo da su trajekti brzi i sigurni, ne samo za putnike nego i ljude koji tu rade. I, što se tiče premijera, nemam riječi. On je morao doći na mjesto tragedije, izraziti sućut... Nije se oglasio četiri dana, a kad se oglasio, možda bolje da nije. U teškoj situaciji koja se dogodila, on govori o šteti Vladi. To može samo sebična osoba, koja misli samo na sebe, a ne lider države kojem je stalo do svog naroda. Očito mu nije stalo ni do čega osim osobnog ugleda i ugleda Vlade - zaključila je Ivana Marković.

KOMENTIRAO NESREĆU Inženjer brodogradnje o Butkoviću i šefu Jadrolinije: 'Ovo je već kriminalni nemar!'

SDP će održati danas u Splitu konferenciju na kojoj će se govoriti  problemima u Jadroliniji. Govorit će saborska zastupnica i potpredsjednica saborskog Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu Ivana Marković te saborski zastupnik Mišo Krstičević.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • TVP 17.08.2024.

    Sve što se dogodilo nema veze sa glupavim strančerenjem već samo i isključivo sa nečijom odgovornošću i moralom. Ovakvo bahaćenje, nemoralnost i samoveličanje nikada i nitko pokazivao.

  • Luna777 17.08.2024.

    Sebičan, beskrupolozan, ljigav, bahat, arogantan i nemaran premijer jedne države. Ništa drugo doli ja, ja, ja, pa moja Vlada, a naroda nigdje na vidiku. Oglasili se Plenković i Butko ♉ nakon četiri dana od tragedije, i to samo da obrani sebe i Vladu. Sramotno ponašanje!

  • Aurora2 17.08.2024.

    Mene zanima kakko to da se uvijek prije završetka javljaju pojedini  ljigavci iz raznih stranaka koji znaju i bez ikakvih dokaza i bez saznanja do kojih je došla komisija u istrazi tko je kriv za bilo  koju nesreću  u državi ,ali istina je samo jedna, otkrit će se i pravi uzrok nesreće ,zanima me kako to onaj sindikalist koji sve zna ne pokaže kroz papire koje je uputio mjerodavnima u vladi ,kako to da nije poveo  ljude u  štrajk dok se ne provjeri svaka  neispravnost  na trajektima koja može odnijeti ljudski život , da li si  osobno provjerio sve ,kada tolikko  dobro znaš koji  su nedostatci ,a tim brodovima ,ti si  taj koji  treba štititi živote tih radnika ,a govoriš kako se sve znalo o tehničkim neispravnostima , štrajk je tvoje pravo kako bi ljude zaštitio

Komentiraj...
Vidi sve komentare