To je to što me zanima!

Kinezi prosvjeduju, potraga je prekinuta zbog lošeg vremena

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Članovi obitelji nestalih putnika bijesni su na malezijske vlasti jer smatraju da su ih varali i nisu davali pravovremene informacije. Sukobili su se s policijom u Pekingu
Vidi originalni članak

Izvori bliski istrazi o Boeingu 777 Malaysia Airlinesa, koji je nestao 8. ožujka, za britanski Telegraph su kazali kako istražitelji imaju teoriju da je avion namjerno srušen u Indijski ocean kao dio samoubilačkog pothvata. 

- Kvar se jednostavno nigdje ne uklapa. Istražitelji su detaljno prošli cijeli put aviona, sve do njegova pada, i vjeruju da je njime netko upravljao na racionalan način - kazao je izvor. Mogući motivi za rušenje zrakoplova i dalje nisu jasni. 

Potragu prekinuli zbog lošeg vremena

Malaysia Airlines je poslala priopćenje u kojem je izrazila žaljenje zbog vjerojatne pogibije svih putnika i članova posade, navodeći 226 putnika i 13 članova osoblja. Nije jasno je li riječ o pogrešci s obzirom na to da se do  sada govorilo o 227 putnika i 12 članova posade. 

Za ostacima zrakoplova i dalje tragaju avioni i brodovi iz 26 država. Potraga je prekinuta zbog loših vremenskih uvjeta, objavila je australska Uprava za sigurnost na moru. 

Članovi obitelji žrtava prosvjedovali u Pekingu 

Članovi obitelji kineskih putnika iz nestalog zrakoplova Malaysia Airlinesa u ponedjeljak su prosvjedovali ispred malezijskog veleposlanstva u Pekingu, optužujući vlasti u Kuala Lumpuru da ih je varala. Njih oko 200 sukobilo se s policijom zahtijevajući informacije, javlja BBC

Kina sumnja u malezijsko objašnjenje

Na malezijsko priopćenje da je zrakoplov pao u ocean te da nitko nije preživio u ponedjeljak je reagiralo i kinesko ministarstvo vanjskih poslova i objavilo priopćenje u kojemu dovodi u pitanje zaključak malezijskih vlasti. Službeni Peking izrazio je 'veliku zabrinutost' te od Malezije zatražio da dostavi sve moguće informacije temeljem kojih su utvrdili da se avion srušio na jugu Indijskog oceana.

Maleziji ne vjeruju ni obitelji žrtava i tvrde kako je i dalje mnogo otvorenih pitanja. 

Malezijske su vlasti, podsjetimo, u ponedjeljak objavile kako je na temelju satelitskih snimaka britanske tvrtke Inmarsat zaključeno da je zrakoplov pao u Indijski ocean, južno od Pertha. Naglasili su da ostatke zrakoplova i dalje traže te da istražuju kako se i zašto Boeing 777 srušio. 

Idi na 24sata

Komentari 73

  • ćufta 25.03.2014.

    Nema trupla-nema dokaza-nema ubojstva. Nema aviona-nema dokaza-nema nesreće. Zbog čega bi trebalo zdravo za gotovo prihvatiti serviranu pretpostavku kao činjenicu?

  • lud-noramalan-zbunjen 25.03.2014.

    Mogli bi lako Kinezi biti na pravom putu??Ako je avion bio oduzet i vracao se u Malziju sa namjerom da udari u tornjeve,vrlo je velika mogucnost da je malazisko ratno zrakoplovstvo pucalo na avion i probusili kabinu,u tom slucaju bi nasatala dekomresija i svi putnici i posada bi u par minuta bili mrtvi,avion bi nastvio letjeti sa automatskim pilotom do nestanka goriva:Kako sto se vidi na karti leta avion je nakon napustanja malziskog zrcnog prostora letio pravo bez skretanja do mjesta padanja:

  • zgpurger1 25.03.2014.

    Nemaju olupinu,nisu sigurni dali su nađeni predmeti djelovi aviona ali su sigurni da nije u pitanju kvar i da se avion tamo srušio?!Tko pametan u to vjeruje???

Komentiraj...
Vidi sve komentare