To je to što me zanima!

Isti vrtić na Hvaru pohađa pet parova malih blizanaca

TKO JE TKO? U Starigradu na otoku Hvaru živi 2000 ljudi, a u vrtiću imaju čak pet parova blizanaca. Stanovnici ih često ne mogu razlikovati
Vidi originalni članak

Znali smo tu i tamo po generaciji imati jedan par blizanaca, ali ovoliko ih nikad nije bilo, s ponosom je istaknula Tončika Kovačević, ravnateljica Dječjeg vrtića Srdelica. U taj vrtić u Starom Gradu na Hvaru ide 86 djece, od kojih je čak pet pari blizanaca. I ravnateljica Kovačević ima unuke blizance, Enu i Rina (6) Plančiću, koji su u starijoj vrtićkoj skupini. Ostali blizanci u vrtiću su Nina i Andrija Vučković (5), Leon i Luka Kuzmanović (5), Pia i Marta Miloš (5) te najmlađe Marita i Nela Stančić (4).
- Blizanci su nešto najljepše što možete doživjeti. Neobično su povezani i kod kuće se najčešće oslanjaju samo jedno na drugo, a u vrtiću se znaju opustiti i igrati s vršnjacima - rekla je Kovačević. 
- U tzv. srednjoj grupi u vrtiću imamo 21 dijete. Od toga je  šestero blizanaca. To znači da u jednoj generaciji ima čak 30 posto blizanaca - kaže ponosna ravnateljica. Blizanci Nina i Andrija Vučković (5) iz Dola na Hvaru priznali su kako vole biti u središtu pozornosti te da im također godi da ih stalno paze i maze. Nije im neobično da njih ili roditelje prolaznici, često u nevjerici koliko su slični, zaustavljaju na cesti i pitaju koliko imaju godina, kako se zovu, odakle su... Najčešće ih pitaju mogu li ih roditelji i prijatelji raspoznati. U Starom Gradu živi oko 2000 stanovnika.

HTJELI IH PREVARITI PA ZAMIJENILI JAKNE
Fran i Luka Anušić (2), Ana i Laura Brleković (2), Petra i Tea Štepanko (4), Ivan  i Mihael Brkić (6), Ema i Ana Dubrović (6) te Luka, Matej i Ivan Lasić (6) senzacija su Dječjeg vrtića Maslačak u Belišću. Među 145 djece koja idu u vrtić čak je pet parova blizanaca i trojčeki.
- Nekoliko puta su nas blizanci htjeli prevariti tako što su zamijenili jakne, no to im je uspjevalo samo nakratko jer su karakterno jako različiti - kaže Dragica Jančikić, ravnateljica Maslačka. U posljednjih deset godina u tom je vrtiću bio tek jedan par blizanaca i samo jedni trojčeki.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • daniella 08.07.2009.

    ajme preslatko...i ja bi blizance

  • sprinterica 08.07.2009.

    preslatki su, u mojoj obitelji u svakoj generaciji ima po jedan par blizanaca i to nam je baš fora

  • dandom 08.07.2009.

    preslatki su =)) citam i nevjerujem, Andriju i Ninu pitaju da li ih roditelji raspoznaju? Jako su slicni, blizanci su, ali ipak, Andrija je djecak, Nina je djevojcica, razlika je ocita

Komentiraj...
Vidi sve komentare