To je to što me zanima!

Islamski džihad potvrdio da je jedan od njihovih zapovjednika poginuo u izraelskom napadu

Izraelska vojska optužuje ga da je umiješan u nekoliko terorističkih napada i da je naredio pucnjavu u lipnju u kojoj je poginuo izraelski civil u dobi od oko 60 godina
Vidi originalni članak

Islamski džihad potvrdio je u četvrtak da je jedan od njegovih zapovjednika ubijen u izbjegličkom kampu Nuru Šamsu u Tulkaremu, pošto je izraelska vojska ranije objavila da je u tom kampu "eliminirala petoricu terorista", među kojima Muhameda Džabera zvanog Abu Šudža.

"Abu Šudža, zapovjednik brigade iz Tulkarema brigada Al Kuds", oružanog krila Islamskog džihada, koji je duboko ukorijenjen u izbjegličkim kampovima na sjeveru Zapadne obale, "poginuo je zajedno s nekoliko svoje braće iz brigade nakon herojske borbe protiv vojnika izraelskih okupatora", priopćio je Islamski džihad.

Dodao je da je taj njihov zapovjednik do sada uspio izbjeći pokušaje ubojstva i uhićenja.

NA ZAPADNOJ OBBALI Izrael tvrdi da su ubili pet palestinskih boraca u džamiji

Izraelska vojska optužuje ga da je umiješan u nekoliko terorističkih napada i da je naredio pucnjavu u lipnju u kojoj je poginuo izraelski civil u dobi od oko 60 godina. 

Oružana krila palestinskih pokreta često u Nuru Šamsu gube ljude, bilo u borbama protiv izraelskih vojnika ili u izraelskim zračnim napadima. 

U tom kampu živi više od 13.000 Palestinaca na vrlo maloj površini i u jako lošim sanitarnim uvjetima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare