Važno je jesti zdravo
Projektom "Budi chef škole", koji organiziraju 24sata, želimo istaknuti važnost zdravih školskih obroka te na zabavan i kreativan način potaknuti učenike da jedu zdravu i nutricionistički uravnoteženu hranu. Nije tajna da djeca preferiraju jela koja nisu primarno zdrava nego fina, no upravo tu uskaču maštovite kuharice iz školskih kuhinja i vještom pripremom zanimljivih recepata djeci nude zdrave namirnice u drugačijem ruhu. Kako bi i školarci mogli kreirati jelo koje će biti u školskome meniju, novi projekt 24sata, "Budi chef škole", namijenjen je djeci u osnovnim školama. U projekt uključujemo đake, koji osmišljavaju zdrave i ukusne školske obroke, te stručnjake za prehranu kako bismo bili sigurni da su odabrani recepti nutricionistički uravnoteženi. Djeci se tako omogućuje i maksimalna kreativnost u pripremi jela koja bi željeli imati za ručak u školskoj kuhinji.
- Moje se djetinjstvo odvijalo na selu, pa su samim time stvari bile mnogo drugačije u odnosu na djecu koja su odrastala u gradovima. Omiljeni ručkovi bile su gradele, koje su se radile barem nekoliko puta tjedno, a ja sam već kao mali sudjelovao u loženju vatre. Drugi omiljeni ručak bio je peka, tj. sačura, kako se kod nas zove, i naravno da sam i tu sudjelovao u pripremi - ispričao je Medak.
- Chefovi su danas općenito vrlo popularni jer su kreativni i medijski popraćeni, pa je sigurno i to jedan od razloga zbog kojih se sve više mladih odlučuje za kulinarstvo. Dobar chef, osim što treba znati spremiti ukusnu hranu, mora imati prije svega jaku strast prema tom poslu jer ga to možete raditi samo ako ste istinski zaljubljeni u kuhanje. Biti chef restorana iznimno je stresan posao i velik je pritisak na vama konstantno. Kreativnost i inovativnost drugi su najvažniji elementi potrebni za uspjeh, a zadnji, ali možda i najvažniji, jest uporan rad, koji graniči s tvrdoglavo nedokazanim radoholičarstvom - objasnio je Medak, koji je upravo takvim pristupom uspio, sa svojim timom, restorane Rougemarin dovesti na razinu jakog brenda - sinonima za kvalitetu, ali i uspješan biznis.
- Projekt 'Budi chef škole' s veseljem su i motivacijom prihvatili i roditelji i djeca s obzirom na natjecateljski duh, kao i zbog novih izazova i ideja u izradi obroka - dodala je i ravnateljica Marija Luković.
Sve posjetitelje partyja u Rougemarinu očekuju bogat program, super zabava, kušanje jela i cooking show, a detalje natječaja i pravila prijave možete proučiti ovdje.