To je to što me zanima!

Ironman policajci Nives i Mario završili su triatlon utrku: 'Budili smo se u 3 ujutro da bi trenirali'

Nives Šimić i Mario Kraljić završili su u Italiji jednu od najtežih triatlon utrka - Ironmana
Vidi originalni članak

S jednom mišlju - nema odustajanja - policijski službenici VI. Policijske postaje (Novi Zagreb) PU zagrebačke Mario Kraljić i Nives Šimić završili su 21. rujna 2024. u Italiji jednu od najtežih triatlon utrka - Ironmana.

U jednom danu ukupno su prešli 226 kilometara - 3,8 km plivanja, 180 km vožnje biciklom i 42,2 kilometra trčanja. Ukupno je na utrci bilo 2234 sudionika, a Mario i Nives do cilja su došli za nešto više od 12 sati.

S treninzima su počeli krajem studenoga 2023., a pripreme su bile vrlo intenzivne: “Sve se svodi na 15 sati treninga tjedno, pred kraj i više. Trenira se svaki dan, možda jedan do dva dana mjesečno su slobodna, i to ako imamo neku trening utrku pa se ‘odmorimo’ na utrci. Tijelo se mora pripremiti na 226 kilometra, glava se mora pripremiti - kaže nam Nives.

Periodizaciju treninga radi joj Željka Šaban Miličić, trenerica iz Triatlon kluba Swibir.

- Ja sam ‘prepisao’ njezine treninge - šaljivo će Mario, koji se na Ironman odlučio na nagovor kolegice.

- Nije ga trebalo mnogo nagovarati - Nives će kroz smijeh.

Nakon što je odlučio probati “taj” triatlon, Mario se učlanio u Triatlon klub “Rudolf Perešin” iz Gornje Stubice i počeo trenirati. Tijekom priprema imao je manjih problema s ozljedama: “Imao sam tri nezgode: zglob na desnoj nozi, lijevo rame i pad s bicikla. Uspjeli smo to oporaviti da možemo nastaviti, nasreću nije bilo ništa drastično”.

Oboje se slažu da su najbitniji dobra organizacija i potpora ljudi koje imaju uza sebe.

- Često je to bilo buđenje u 3 sata pa trening, zatim posao pa još jedan trening. Organizacija je jako bitna, uz sve to bilo je vremena i za druženje, zabavu... - objašnjava Nives.

Odustajanje im nikad nije bilo opcija. Pazili su samo kako ih ne bi zadesila kakva ozljeda ili kvar na biciklu jer na tako dugim i teškim utrkama sve je moguće.

- Bude kratka kriza. Osobno na 110. kilometru bicikliranja najradije bih sišla i bacila bicikl, ali to je kriza koja traje nekoliko kilometara i brzo prođe jer znate da vas vaši čekaju. Meni je i dečko bio na toj utrci. Znači dva-tri kilometra krize, a onda idemo još jače i još snažnije - priznaje Nives.

U zagrebačku policiju došla je iz PU istarske. Mario je u zagrebačkoj policiji već 24 godine. Oboje se od djetinjstva bave sportom.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • kizio 13.10.2024.

    Svaka cast!

Komentiraj...
Vidi sve komentare