To je to što me zanima!

Iran: 'Vijeće sigurnosti UN-a pozivamo na hitan sastanak!'

Nasralah je ubijen u petak u izraelskom zračnom napadu na kompleks koji se nalazi ispod stambenih zgrada u predgrađu glavnog grada Libanona Bejruta
Vidi originalni članak

Iran je u subotu pozvao na hitan sastanak Vijeća sigurnosti UN-a nakon ubojstva vođe proiranskog Hezbolaha Hasana Nasralaha u izraelskom zračnom napadu na Libanon.

NE SMIRUJU SE VIDEO Izrael: Napali smo opet Hezbolah u Libanonu. Mete su i skladišta oružja, čuju se sirene

Misija Teherana pri Ujedinjenim narodima u New Yorku pozvala je na sastanak 15-članog tijela, navodi se u pismu u koje je agencija Dpa imala uvid.

Izrael je "počinio flagrantan čin terorističke agresije na stambena područja u Bejrutu, koristeći razbijače bunkera koje je isporučio SAD", napisao je iranski veleposlanik u UN-u Amir Saeid Iravani u pismu najmoćnijem tijelu UN-a, aludirajući na bombe koje su korištene u napadu.

Vrijeme održavanja predloženog sastanka ostaje neizvjesno, a diplomatski izvori sugeriraju kako se sjednica u nedjelju čini malo vjerojatnom.

Nasralah je ubijen u petak u izraelskom zračnom napadu na kompleks koji se nalazi ispod stambenih zgrada u predgrađu glavnog grada Libanona Bejruta.

Šiitska milicija Hezbolah jedan je od najvažnijih saveznika Irana u borbi protiv njihovog zajedničkog neprijatelja Izraela.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Cole Younger 29.09.2024.

    Koje li slučajnosti da se kod Hase našao na kavi iranski general baš u trenutku kad je doletio projektil !?. Ode i on ni kriv ni dužan, šteta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare