To je to što me zanima!

Iran: Pogrebna povorka za poginulog predsjednika Raisija, pokopat će ga u četvrtak

Vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei vodit će molitve na oproštajnoj ceremoniji u Teheranu u utorak navečer, prije velikih procesija koje bi trebale započeti u srijedu ujutro
Vidi originalni članak

Iranci su se okupili u utorak u pogrebnoj povorci predsjednika Ebrahima Raisija u sjeverozapadnom gradu Tabrizu, glavnom gradu pokrajine Istočni Azerbajdžan, gdje je on neočekivano poginuo u helikopterskoj nesreći. Helikopter je izgubio komunikaciju dok se vraćao u Tabriz nakon što je Raisi u nedjelju prisustvovao zajedničkoj inauguraciji brane s azerbejdžanskim kolegom Ilhamom Aliyevim na međudržavnoj granici.

Nakon što napusti Tabriz, Raisijevo tijelo stići će u iransko šijitsko središte Qom u utorak prije nego što bude prebačeno u Teheran.

Vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei vodit će molitve na oproštajnoj ceremoniji u Teheranu u utorak navečer, prije velikih procesija koje bi trebale započeti u srijedu ujutro.

STRAŠNE SCENE VIDEO Pogledajte što je ostalo od helikoptera u kojem je poginuo iranski predsjednik

Raisi će zatim biti prevezen u pokrajinu Južni Horasan u četvrtak ujutro, a kasnije u rodni grad Mashad, gdje će biti pokopan u četvrtak navečer nakon pogrebnog obreda.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Cipelcug 21.05.2024.

    Ne kontam. Ništa ne piše o helikopterima iz pratnje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare