To je to što me zanima!

Imovina Josipa Škorića: Bivši šef HC-a i žena imaju 5 stanova i kuću u Osijeku, voćnjak, auto...

Josip Škorić (60) Hrvatskim cestama bio je od 2005. godine kad je započeo kao šef ispostave u Osijeku. U kolovozo je dao ostavku na mjesto šefa Uprave Hrvatskih cesta
Vidi originalni članak

U mailu, koji je u kolovozu Josip Škorić poslao zaposlenicima Hrvatskih cesta, naveo je kako se odlučio povući iz privatnih razloga. Tvrdio je da ta odluka nije bila laka, ali da je najbolja za njega i njegovu obitelj.

IZ MINUTE U MINUTU VIDEO Uhićen je bivši šef HC-a, bratić i direktorica. Odvjetnik je otkrio što mu stavljaju na teret

“Nasmijte se i ne žalite zbog ove promjene. Vi ste tvrtka, vi ste Hrvatske ceste i to nikada nemojte zaboraviti” – rekao je na kraju maila u kojem se posebno zahvalio zaposlenicima.

Kako je objavio Forbes Škorić je u Hrvatskim cestama bio od 2005. godine kad je započeo kao šef ispostave u Osijeku. Član Uprave (iako ta njegova pozicija nije navedena u Sudskom registru) bio je od 2008. do 2011. godine kad dolazi na čelu tvrtke u vrijeme Vlade Jadranke Kosor. Par mjeseci nakon što je u prosincu 2011. godine Vladu formirala Kukuriku koalicija, smijenjen je s te pozicije. No, ni nakon toga nije napuštao tvrtku niti ostao bez visoke menadžerske pozicije. Do 2017. godine na čelu je Sektora za održavanje i promet. Nakon toga ponovno postaje predsjednik Uprave, što je bio sve do ostavke.

ODLAZI IZ OSOBNIH RAZLOGA Oleg Butković o ostavci Škorića: 'Pokušao sam ga zadržati, ali inzistirao je. I ranije je htio ići'

Osječanin Škorić u rodnom je gradu završio Građevinski fakultet, a profesionalnu karijeru započeo je 1992. godine u građevinskoj tvrtki Gradnja Osijek, gdje se na funkciji voditelja građenja zadržao godinu dana, nakon kojih prelazi u INA-u, na radno mjesto voditelja Predstavništva INA Konzalting Osijek, gdje će biti dvije godine, odnosno do 1995. godine. Tada ulazi u sustav javnih službi u kojem ostaje do današnjih dana, objavio je Jutranji list. 

 Prvo je tri godine bio stručni savjetnik za infrastrukturu u Zavodu za prostorno uređenje Osječko-baranjske županije, potom je pet godina pročelnik Ureda za obnovu i razvoj Osječko-baranjske županije, a onda i godinu dana pročelnik Agencije za razvoj Osječko-baranjske županije. Godine 2002., u vrijeme kada je HDZ prvi put od SDP-a izgubio vlast u županiji, Škorić izlazi iz županijskog sustava i prelazi u gradski, kojim tada još uvijek upravljaju liberali predvođeni gradonačelnikom Zlatkom Kramarićem.

Škorić postaje voditelj građevinske operative u komunalnoj tvrtki Unikom. Nakon što Kramarić i liberali izgube Osijek 2005. godine od Glavaša i HSP-a predvođenog Antom Đapićem, Škorić odlazi iz Unikoma, da bi se skrasio u Hrvatskim cestama koje su pod kontrolom HDZ-a, naveo je Jutarnji.

Njegova imovinska kartica, naveo je Forbes, otkriva kako je žena i on imaju pet stanova i kuću u Osijeku, voćnjak u Zmajevcu i Smart iz 2016. godine. Za pretpostaviti je bilo da on koristi službeni automobil. Imaju oko 128.000 eura ušteđevine, dionice manje vrijednosti te vraćaju kredite vrijedne 144.000 eura. Dio imovine su naslijedili.

UPRAVO PREUZIMA PRIVREMENO VOĐENJE Josip Škorić o odlasku s čela HC-a: 'Odluka nije ishitrena. Sad je najbolje vrijeme za nove snage'

Suradnja sa Škorićem koju je Radimir Čačić imao kao župan bila je, rekao je bivši varaždinski župan, apsolutno korektna. Doduše, kad je Škorić imao naredbu s vrha da nešto napravi, napravio bi, a kad je imao naredbu da zaustavi – zaustavio bi opisao je Čačić Škorićevu neupitnu vezanost za upute “s vrha”.

Podsjetimo, PNUSKOK trenutno provodi uhićenja u Zagrebu, Vukovaru i Osijeku. Među uhićenima su i bivši šef Hrvatskih cesta Josip Škorić i njegov bratić Zoran.

Tijek događaja u vezi uhićenja USKOK-a pratite OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • Old Kresoje 21.09.2024.

    Za sve me pitaj samo nemoj otkud mi prvi milion eura

  • MrDeny 21.09.2024.

    Sirotinjo i Bogu si teška. Ima kakav broj računa da dotičnom doniramo za kvalitetnog odvjetnika?

  • MateoIvan74 21.09.2024.

    Nemojte ga dirati ni goniti, ipak je on Hdz igrač A. Plenkovića i on je stvarao Hrvatsku državu zajedno sa Plenkanom u Briselu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare