To je to što me zanima!

Ideja je milijun: Svi ližu Ivin sladoled od kruha, cikle i sira

Maštovita Samoborka Iva Baković u svojoj slastičarnici nudi sladolede kakve još niste probali. Gosti su oduševljeni neobičnim okusima i stalno dolaze po još
Vidi originalni članak

Izgleda da su ljudi zaboravili kakav je sladoled bez umjetnih boja i aroma. Zato sam odlučila svoje omiljene kombinacije okusa pretvoriti u slasni hladni desert. Tako svoje motive objašnjava Iva Baković (37), vlasnica Slatke tvornice Medeneko, u kojoj proizvodi sladolede od cikle, raženoga kruha, čaja, plavog sira i mlaćenice. 
Zvuči vrlo egzotično, no to su 100 posto hrvatski proizvodi, koje možete probati u Samoboru, gdje Iva ima slastičarnicu.

- Kod nas ćete uvijek naći nešto novo. Ovo je tek početak, ideja je mali milijun - najavila je.

Iako su otvoreni samo desetak dana, zadovoljnih mušterija ne manjka.

- Svi su bili jako zainteresirani za naš sladoled, nisu se uopće zgražali nad neobičnim okusima - zadovoljno kaže Iva. Komentirala je kako se kupci ne suzdržavaju probati niti najneobičniji od svih sladoleda. To je onaj s plavim sirom i orasima.

- Gosti kažu kako dobro paše s vinom - rekla je.

'Sami radimo i kekse koje miješamo sa sladoledom'

Iva voli sve svoje deserte pripremati sama i od domaćih sastojaka. Tako, osim sladoleda za koje sama smišlja recepte, peče kolače.

- Svi sastojci su domaći, koristim voće iz svog i prijateljičina voćnjaka. Sve radimo sami, čak i kekse koje miješamo sa sladoledom - rekla je.

Najbolje se prodaje sladoled od čokolade s dodatkom bermeta.

- To je tradicionalni samoborski liker na bazi vina i pelina. Njemu se dodaju razna začinska bilja - otkrivaju u Ivinoj slastičarnici.

Idi na 24sata

Komentari 160

  • kildoran 25.09.2014.

    bila sam u ovoj slasticarnici, jednom po preporuci, a drugi put sam dovela mamu na kolace. i doci cu opet. i od mnogih koji su probali i sladolede i kolace cula sam samo pohvale. sve sto mogu reci je da probate :) imaju i neegzoticnih okusa sladoleda u kojima, primjerice ljesnjak ili vaniija zaista imaju okus izvnornih sastojaka jer se od njih i rade. ogromna razlika naspram smrznutih vodenih aroma koje su najcesce u ponudi po slasticarnicama. mjesto je zaista sarmantno, uredno i cisto i imate dojam kao da ste nekome dosli u kucu. radnice su vrlo ljubazne i spremne na sve upite oko izrade i nabave namirnica. i dajte malo podrske nekome tko cini pozitivan odmak od prosjeka i konfekcije u slasticarskoj ponudi.

  • 25.09.2014.

    Oću sladoled od hobotnice s preljevom od ovčjeg loja!!!!!!

  • ikuffner 25.09.2014.

    Eto da i ja kazem nesto posto je sladoled moja struka. Najvise me zasmetao komentar oko umjetnih boja i aroma.UMJETNE AROME I BOJE(ILI AZZO BOJILA)zabranjeni su u EU prije 2 godine tj smiju se upotrebiti iskljucivo ako se napise na proizvod da ih isti sadrzi.Dakle tek sada neme umjetnih boja.Sjetite se sladoleda prije 10 godina.Katastrofa.Osim toga puni jaja i secera salmonele i sl.Danas ze kao zgusnjivac koristi guar(brasno rogaca).NIJE PROBLEM NAPRAVIATI SLADOLED I OD luka,krumpira,pive i sl.Pitanje je tko ce to jesti.Svi se pale na pricu ja to radim doma i po domaci.Zasto bi to deklarativno bilo bolje.Probajte npr. napraviti doma praline ili ferrero roshe ili samoborske kremsnite ili napolitanke itd itd. Uostalom kupis jaja,cokoladu,brasno, secer,vaniliju germu itd itd i sta je sad tu SVE DOMACE.Bez namjere da nekoga povrijedim novinari bi se trebali barem minimalno znati o onome o cemu i pisu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare