Štoviše iznimno joj se veselio budući se već uvjerio u njezine kvalitete tijekom prethodnog boravka na našoj obali.
No kako mu najbolje prezentirati ponudu kontinentalne Hrvatske nego uz rakiju šljivovicu i roštilj, točnije najbolji roštilj u gradu, s kojim je internet senzaciju dočekao Batak Grill na Cvjetnom trgu.
Kako Rusima nije strana rakija, naša šljivovica je i Vitaliya kao i mamu Elenu naprosto oduševila.
Nakon pravog hrvatskog aperitiva, poznatog i kao narodni lijek, kako bi se oporavio od dugog leta iz Dubaija, Vitaly je probao i pravu domaću goveđu juhu. No salve uzbuđenja krenule su kada su na stol počele pristizati plate sa mesnim specijalitetima – ćevapima, pljeskavicama, okoštenim batkom, gurmanskim okruglicama, punjenim lungićima, vješalicama i svom ostalom rajskom hranom koju Batak nudi. Nema dvojbe zašto upravo oni nose epitet najboljeg roštilja u gradu.
POGLEDAJTE VIDEO: Vitalyev boravak u Zagrebu
Potom je nastajao tajac za stolom budući da su svi navalili na pristigle specijalitete. No kao da nije bilo dovoljno mesa, na kraju smo pojeli i gotovo cijelu čokoladnu tortu, za koju je malo reći da je božanstvena. Vitaly je prokomentirao kako misli da više ništa ne mora jesti za boravka u Zagrebu.
Drugi dan boravka Vitalyja u metropoli rezervirali smo za mediteranski ručak i poveli ga u nedavno otvoreni Basta Gourmet Bar, koji pažnju opasno plijeni i samim uređenjem interijera. Smješten na šarmantnoj lokaciji pored kultnog kina Europa, s bajkovitom terasom koja će tijekom ljetnih mjeseci svakako biti 'must go' mjesto.
POGLEDAJTE VIDEO:
Vitaly u Zagrebu, oduševljen fanovima
Bogata selekcija sireva i pršuta serviranog na maloj vješalici očarala je Vitalyjevu mamu Elenu. Paški, liburnski, kordunski kravlji sir s lavandom..samo su neki iz bogatog izbora, dok listu pršuta započinje naravno drniški, te istarski, ali i prosciutto si Parma, a tu su i kulenova seka i domaća kobasica.
Vitalyja je pak naviše oduševila pizza Lavandina, koja je da, s lavandom, točnije sirom od lavande. Iako možda zvuči neobično, vjerujete vrijedi isprobati jer je uistinu čarobna! A u Basti je gotova za 60 do 90 sekundi! Po izvornom receptu debela je samo 3 milimetra i jasno sprema se u pravoj krušnoj peći!
POGLEDAJTE VIDEO:
Vitaly će se vratiti u Hrvatsku!
Oduševljen ponudom kao i spoznajom da u Zagrebu ima još toliko toga za vidjeti i probati, Vitaly nam na odlasku obećava – 'I'll be back and eat some more'!