To je to što me zanima!

Hvalio ga: Zbog Tuđmana se posvađali u Skupštini Srbije

Marko Atlagić iz Srpske napredne stranke u Skupštini je kolegama naveo Franju Tuđmana kao primjer “za pravilno vođenje države”. Skupština je burno reagirala
Vidi originalni članak

Marko Atlagić iz Srpske napredne stranke u Skupštini je kolegama naveo Franju Tuđmana kao primjer “za pravilno vođenje države” i “dobro rješavanje kadrovskih problema”. Većina se zaprepastila:

- Dat ću vam primjer jedne susjedne države. Njihova predsjednika nerado spominjem, ali bio je u pravu. Radi se o Franji Tuđmanu koji je najboljem poznavatelju međunarodnog prava rekao da će mu biti ministar vanjskih poslova dok Hrvatska ne bude međunarodno priznata - rekao je Atlagić, dodajući da je "Tuđman, čim je priznata neovisnost Hrvatske, smijenio tog eksperta i postavio ga za rektora".

- To je vođenje politike. To je ta nova politika koju vi ne možete shvatiti, takav jedan ministar može obaviti jedan zadatak najbolje u ovoj zemlji - pojasnio je Atlagić i izazvao buru negodovanja drugih zastupnika koji su ga optužili da je "uvrijedio" skupštinu jer  "za 24 godine parlamentarizma u Srbiji nije se dogodila takva uvreda za Skupštinu da se kao primjer za pravilno uređenje i vođenje države navodi Franjo Tuđman".

- To je šokantno za ovu Skupštinu, ne znam prijeti li Atlagić da će netko od razriješenih ministara postati rektor, to valjda u ovoj zemlji tehnički nije moguće - grmio je jedan od zastupnika i dodao kako ne smije ni zamisliti "koliko bi smiješno bilo da osoba kvalifikacija Tomislava Nikolića postavlja rektora".

Napadnuti Atlagić je objasnio kako je ono što misli o Tuđmanu objavio u mnogim časopisima, da je "on 99 posto fašist, ali svaki fašist ima nešto što je dao znanosti ili nečem drugom - biologiji".

- Što je to jedan posto dobroga Tuđman učinio za Srbe u Hrvatskoj, a što Hitler ili Musolini za čovječanstvo?! Ovo je uvreda srpskom narodu iz Hrvatske i srpskom narodu uopće. Ni u Hrvatskom saboru se Tuđman ne citira. Nije završio u Haagu samo zato što nije živ. I ovo je paradigma svega što slušamo posljednjih godinu dana od zastupnika SNS-a - mudruje zastupnik Predrag Mirković.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • 28.08.2013.

    Franjo Tuđman nije bio fašist! Srpski parlamentarci još ne shvaćaju da je na Hrvatsku izvršena jugosrpska vojna agresija pod vodstvom Adžića, Miloševića i Jovića, agresija potpomognuta paravojnim srpsko-crnogorskim formacijama pod vodstvom Šešelja, Arkana i kapetana Dragana te nasilnim atacima pobunjenih hrvatskih Srba. Vojno redarstvena akcija Oluja je donijela potpunu slobodu građanima RH.

  • mariocalabrese 28.08.2013.

    Ovaj Marko je komad budale kad je uzeo za primjer pokojnog krivoustoga za """"pravilno vodjenje drzave""" Danas Hrvatski gradjani uzivaju blgodati koje je Krivosusti sa raznoraznim Supcima, Kutlama, Tutlama u nasljedje ostavio !

  • bijelo 27.08.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare