To je to što me zanima!

Humanost jača od mržnje: Izraelci spasili Palestinke

Izraelski kardiokirurzi s palestinskim kolegama u srijedu su operirali tri palestinske djevojčice u dobi od osam mjeseci te četiri i sedam godina
Vidi originalni članak

Ovdje nije bila važna politika, nego samo humanost, rekao je dr. Akiva Tamir, šef kardiološkog odjela bolnice u izraelskom gradu Holonu kraj Tel Aviva. Izraelski kardiokirurzi s palestinskim kolegama u srijedu su operirali tri palestinske djevojčice u dobi od osam mjeseci te četiri, odnosno sedam godina. Dvije djevojčice imale su rupu na srcu, a jedna urođenu srčanu manu. Sve tri su dobro i uspješno se oporavljaju.
- Zahvaljujem dragom Bogu i ovim dobrim ljudima - rekla je majka djevojčice Rajed Abu Radwan (4), nježno je držeći za ruku.
Izrael je u srpnju prošle godine, nakon sukoba s Palestincima, stanovnicima Gaze zabranio prelaziti granicu. Dopuštenje mogu dobiti samo u iznimnim situacijama, poput ove.
Operacije su dio programa u fundaciji “Spasimo dječja srca”. Od njezina osnutka 1996. do sada operirano je više od 900 djece iz Gaze, te više od 1000 iz ostalih arapskih zemalja i Afrike.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • loly0 14.03.2008.

    ma nije vazno ko koga spasava dali crnog ili bijelog samo da spasi, i doktor nije dobio diplomu da bi se folirao nego on je zato da pomogne ljudima.

  • Hercegovkica 14.03.2008.

    Koja je sad ovo vijest, pa i naši su spašavali Srbe za vrijeme rata i to ne samo djecu nego i one koji su bili na suprotnoj strani!

  • nuha 14.03.2008.

    Ako žive u istoj državi, tj. palestincima ne dozvole da imaju samostalnost, zašto se hvale sa humanošću kad bi trebalo biti normalno liječiti svoje stanovnike. Moje mišljenje je da je to čista propaganda a najbolji je dokaz okićena bolnica s izraelskim zastavama da nebi pomislili da su u pitanju palestinski doktori. Sutra će ionako baciti bombu i ugasiti više života nego što su spasili. Svaka čast doktorima ali ne odlučuju oni koga će spasiti nego vlada a onda znamo da je to propaganda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare