To je to što me zanima!

Hrvatsku ne uništavaju ni Rodni studiji ni rodna ideologija...

Dio naših političara nisu ili ne žele naučiti da nam nikakvi Rodni studiji, ali ni ta babaroga - rodna ideologija, nisu i neće uništiti zemlju
Vidi originalni članak

Rodni studiji izazvali su uzbunu na desnoj strani političkog spektra. Iako okosnicu studija čine tri obavezna kolegija: Feministička teorija, Rodna povijest i Feministička metodologija, pojedini zastupnici u cijeloj priči vide prodiranje rodne ideologije, a za sve je kriva Istanbulska konvencija. Pri tome slučajno ili namjerno prešućuju da u toj istoj konvenciji se nema rodne ideologije te da se u njoj riječ rod spominje prvenstveno jer se ta konvencija bori protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 8

  • Darinka- 09.07.2024.

    "Rodni studiji" su odavno dokazani kao prodavanje magle i svojevrsni kult. Prošle su već godine otkad je zatvoren "Nordijski NIKK Gender institut", nakon što je dokazano da se radi zapravo o pranju mozga ideologijom koja je dokazano suprotna znanstvenim činjenicama. Nordijci zatvorili Hrvatska ga pokreće. Suludo.

  • gays.tapo 09.07.2024.

    Kakve rodne studije? Rod nije postojao sve do tamo šezdeset i neke, kad je taj pojam izmislio čovjek po imenu John Money, koji je imao teoriju da čovjek nije ni muško ni žensko, već ga možeš odgojiti kao jedno ili kao drugo, da se to može birati i mijenjati po želji. Za dokazivanje svoje teorije iskoristio je nesreću dvojice blizanaca čije je roditelje nagovorio da jednog odgajaju kao djevojčicu. U seansama koje je s njima provodio prisiljavao ih je da simuliraju spolni odnos. Kasnije su oba brata počinila suicid. I sad oni veličaju tog monstruma i njegove sulude teorije pretvaraju u nekakve rodne studije. A liku je povjesno mjesto uz dr. Mengelea, zajedno s onim Alfredom Kinseyem.

  • Verbalni delikt 09.07.2024.

    I onda neka mi netko kaže kako je HDZ desnica... HDZ je primjer postmodernističke neoliberalne ljevice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare