To je to što me zanima!

Hrvatsko-američki tim otputovao u Afganistan

U vojnom dijelu zagrebačke zračne luke Pleso, brigadni general Ivan Jurić ispratio je 24 vojnika OMLT-a. Zapovijedat će im pukovnik Ivan Galović
Vidi originalni članak

Nadam se da ćete se svi sretno vratiti svojim obiteljima u Hrvatsku i Minnesotu. U višemjesečnoj obuci prošli ste sve uvjete koji vas mogu očekivati u Afganistanu, a kvalitetna obuka i stečeno iskustvo garancija su uspješne provedbe u misiji, poručio je hrvatskim i američkim vojnicima u vojnom dijelu zračne luke Pleso brigadni general Ivan Jurić. Na ispraćaju je bio i američki vojni izaslanik brigadir Brendan McAloon. U hrvatsko-američkom mentorskom timu (OMLT) je 12 hrvatskih i 12 američkih vojnika, pripadnika Nacionalne garde Minnesote, a zapovijedat će im Hrvat, pukovnik Ivan Galović (38) iz Semeljaca. Zadaća će im biti mentoriranje afganistanske Nacionalne vojske iz izvidništva, topništva, inženjerije te mentoriranje Zapovjedne satnije i Stožera bojne.
-Tijekom vježbe u Gašincima uvježbali smo reakcije na mine iznenađenja, napade na konvoj i patrole. Rizik je velik kao i svi do sada, ali tijekom obuke dovoljno smo ga smanjili i nadam se da ćemo se sretno vratiti našim obiteljima - rekao je bojnik Galović. Pripadnici OMLT-a bit će smješteni na sjeveru Afganistana u Mazar e Sharifu, gdje će provesti sljedećih šest mjeseci.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • branchburg 14.04.2009.

    ne znate vi sta vas tamo ceka...good luck!

Komentiraj...
Vidi sve komentare