To je to što me zanima!

Hrvatski znanstvenici o ključnim posljedicama Covida: 'Vijesti nisu dobre, u pitanju je mozak'

NOVI EXPRESS I nadalje, brojni oboljeli razmišljaju o životu ‘prije i poslije korone’. U najnovijoj analizi iz The Conversionala i Scientific Americana dobili i odgovore zašto je tako, piše Bojana Mrvoš Pavić
Vidi originalni članak

Četiri godine od izbijanja pandemije znanost i dalje pokušava shvatiti virus korone i demistificirati mnoge posljedice koje u ljudskom organizmu taj virus ostavlja. U nizu spoznaja, najnovija analiza, objavljena na The Conversionalu i u Scientific Americanu, pokazuje kako je blagi do umjereni COVID “ostario” mozak i do sedam godina, a u teškim slučajevima i 20 godina. Kod starijih od 60 virus je povećao rizik za razvoj nove demencije, dok je kod zaraženih općenito uočen i pad IQ-a za tri boda. U slučaju onih koji su imali, ili imaju, dugotrajni COVID pad iznosi šest bodova, odnosno čak devet kod onih kojima je trebala intenzivna njega.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 17

  • Damba365 19.08.2024.

    Primarna medicina nekontroliranim izdavanjem blokatora ace receptora bez praćenja nalaza MRI,CT,UZV, kod raznih komorbiditeta najviše mutira alfa i beta koronaviruse.U Kini je isto tako.

  • splitmoj 09.04.2024.

    Mozak jer ste naivce j...li u mozak

  • tupadjija 02.04.2024.

    a tek od pelca, ne mozes ni rec kako se osjecas kad te pospreme 2m ispod razine mora

Komentiraj...
Vidi sve komentare