To je to što me zanima!

Hrvatski vojni ataše dva puta je odbio rusku prosvjednu notu. Zvat će ga i treći put?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na razgovor su ga pozvali tijekom srijede i četvrtka, a zbog 'hrvatske tvrdoglavosti', javno je morao reagirati glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane, general Igor Konašenkov
Vidi originalni članak

Hrvatski vojni ataše u Moskvi, Željko Akrap, dva je puta odbio primiti rusku prosvjednu notu, tvrde ruski izvori.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na razgovor su ga pozvali tijekom srijede i četvrtka, a zbog 'hrvatske tvrdoglavosti', javno je morao reagirati glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane, general Igor Konašenkov. Rekao je da su ogorčeni jer je, kako kaže, oko 200 plaćenika iz Hrvatske stiglo u Ukrajinu kako bi se priključili nacionalističkom bataljunu na jugoistoku Ukrajine.

Najvjerojatnije je mislio na bataljun Azov jer su vojnog atašea prozvali da je 2015. Denis Šeler ilegalno sudjelovao u 'diverzijama' na jugozapadu Ukrajine i formirao postrojbu uz pomoć plaćenika iz Lijepe naše.

NE ŽELI NOVE SANKCIJE Dok traju napadi, Putin poručio na sjednici vlade: 'Nemamo zle namjere protiv naših susjeda'

Podsjetimo, Akrap je Rusima odgovorio da MORH niti bilo koja druga institucija u RH nemaju veze s pojedincima koji se možebitno nalaze u Ukrajini i o tome nemaju nikakvu informaciju, javili su u četvrtak iz MORH-a.

S obzirom na 'javni pritisak', odnosno snimanje drugog odbijanja, nije isključena mogućnost da će atašea pozvati i treći put.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • zof 04.03.2022.

    Ne mogu Rusi nama uručiti nota koliko ih mi možemo odbiti primiti. To se zove glazbeni rat. Rat notama.

  • EmillePalka 04.03.2022.

    Bravo Zeljko! Tako se to radi. BiH, Hrvatska i Balkan opcenito, puni su ruskih vojnika i spijuna, koje priprema, obucava i placa ruska Vlada!

  • 04.03.2022.

    A tko je onda nadležan za tih 200 hr u Ukajini?

Komentiraj...
Vidi sve komentare