To je to što me zanima!

Hrvatska udruga logoraša u BiH prozvala Šefika Džaferovića licemjerom i negatorom zločina

Džaferović je u Vukovaru u četvrtak izrazio pijetet prema žrtvama, te istaknuo kako su barbarski masovni zločini srpske strane započeli u Vukovaru te kulminirali genocidom u Srebrenici
Vidi originalni članak

Hrvatska udruga logoraša u Bosni i Hercegovini licemjernom je ocijenila sudjelovanje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića u četvrtak u Koloni sjećanja u Vukovaru, iako je samo dan ranije negirao zločine koje je bošnjačka Armija BiH počinila nad tamošnjim Hrvatima.

 "Džaferović je imao drskosti otići u Vukovar samo dan nakon što je negirao zločine bošnjačke Armije BiH nad Hrvatima Bosne i Hercegovine. Kao članovi Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH najoštrije osuđujemo licemjernu i zlu izjavu prvog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića", priopćeno je iz Udruge hrvatskih logoraša u BiH.

Džaferović je u Vukovaru u četvrtak izrazio pijetet prema žrtvama, te istaknuo kako su barbarski masovni zločini srpske strane započeli u Vukovaru te kulminirali genocidom u Srebrenici. Večer ranije povodom obilježavanja osnivanja 4. Korpusa Armije BiH u Jablanici kazao kako iza te vojske nisu ostale grobnice ni logori.

EDIN VRANJA Čelnici vrha BiH: 'Uhićenje osumnjičenika za ratni zločin je pokušaj revidiranja ratne istine'

"Tamo gdje je bila legalna vlast i Armija BiH poštovana su ljudska prava svih ljudi, očuvani su svi kulturno-povijesni, vjerski objekti i spomenici. Iza Armije BiH nisu ostale masovne grobnice i logori", rekao je Džaferović. Samo stotinjak metara od mjesta ceremonije u Jablanici tijekom rata za Hrvate u BiH postojao je logor Muzej narodne revolucije u kojemu je bilo zatočeno oko 600 Hrvata, za što postoje i dvije presude Suda BiH.

Hrvatski logoraši iz BiH naveli su kako je odlaskom u Vukovar, bošnjački član BiH Predsjedništva 'uprljao ovo i za nas Hrvate iz BiH sveto mjesto'.

 Udruga hrvatskih logoraša u BiH ističe kako je bošnjačka Armijom BiH za vrijeme rata uspostavila 331 logor i zatočenički centar za Hrvate na području Bosne i Hercegovine. Kroz te logore prošlo je 14.500 Hrvata. Hrvati su u njima zlostavljani na iznimno okrutan način, naveli su.

SRAVNILI SU GA SA ZEMLJOM Na grad je dnevno padalo i do 11 tisuća granata. U prosjeku je granata pala svakih 11 sekundi

Posebno su istaknuli žrtvu Bugojna, srednjobosanskog gradića u kojemu su proljetos ukopani posmrtni ostaci četiri Hrvata, iz skupine od 21 najvišeg političkog i vojnog dužnosnika, koji su najprije bili zatočeni u logore, a zatim ubijeni na lokaciji izvan grada.

Po podacima hrvatske strane, u Bugojnu je pet crkava bilo devastirano tijekom rata, a pojedine potpuno uništene od Armije BiH. Tri župna ureda su potpuno spaljena. Svi spomenici su bili uništeni, a katolička groblja devastirana. Sva sela gdje su živjeli Hrvati su bila potpuno spaljena.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Roko_Prč 18.11.2021.

    Simptomatično je to da se pljuje po onome ko je došao izraziti poštovanje žrtvama Vukovara, a ne pitate se gdje je u koloni onaj koga primaju Lepi Zoka i Slaboželjezni i sa njim se kažu lako dogovore o svemu, a on uz to negira žrtve Vukovara i pljuje po Oluji.

  • KongKing 18.11.2021.

    Ne znam kako Hrvatska dozvoljava ovakvim likovima da drže govore?!? Pa onda može i Šešelj držati govor. Lik je mrzitelj Hrvata broj 1. Pokvaren do srži. Mrzi Hrvate više nego Šešelj. Negator zločina nad Hrvatskim narodom. Zaštitnik počinitelja zločina nad Hrvatima iz tzv. abih. Neke je čak promaknuo u ministre. Svrgnuo je Sarajevskoj čaršiji nelojalni kadar iz tužiteljstva kako bi ih zaštitio itd. itd.

  • Linz 18.11.2021.

    Meni ovaj Šefik Džaferović ( u Sarajevu ga zovu Šefko) facom uopće ne izgleda k'o netko tko je imalo inteligentan ...................................ne znam kako vama ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare