To je to što me zanima!

Hrvatska kupuje 50 najnovijih Leopard tenkova, Ukrajini šalje 30 tenkova i 30 oklopnjaka

Prema planu nabave, Hrvatska bi Ukrajini u prvoj isporuci poslala 30 M-84 tenkova te 30 borbenih vozila M-80. Potom bi Njemačka Hrvatskoj uplatila novac za tih 60 vozila i za taj bi se iznos smanjila ukupna cijena novih Leoparda.
Vidi originalni članak

Hrvatska će kupiti 50 najmodernijih njemačkih tenkova Leopard 2A8, doznaje Jutarnji, a ministar obrane Ivan Anušić s njemačkim kolegom Borisom Pistoriusom u ponedjeljak bi trebao u Berlinu potpisati pismo namjere o nabavi opreme za Hrvatsku vojsku.

Njemačka je pozvala Hrvatsku da se priključi njemačkom programu zajedničke nabave glavnog borbenog tenka Leopard 2A8 i to će stajati u pismu namjere, a prema planu nabave, Hrvatska bi Ukrajini u prvoj isporuci poslala 30 M-84 tenkova te 30 borbenih vozila M-80.

Potom bi Njemačka Hrvatskoj uplatila novac za tih 60 vozila i za taj bi se iznos smanjila ukupna cijena novih Leoparda.

HV trenutno u svom sastavu ima oko 70 tenkova M-84.

Još nije poznat iznos, ali ni rokovi za ovaj plan nabave opreme.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • Salt P 28.10.2024.

    Lako to, sve to lijepo zvuči, nego nigdje se ne spominje koliko će rođo dobiti provizije, znate ono jedan tenk državi, a jedan za rođu i prijatelje. Tako to kod nas ide.

  • zengasrbos 28.10.2024.

    Leopard, solidan odabir, no tko zna nešto o tenkovima i upotrebi, bolji odabir je M84, a njega poznajemo, neke izvefbe imamo, a imamo i logistiku.

  • škemba 28.10.2024.

    Možda da pošalje onu nefunkcionalnu djecu s roditeljima odvjetnicima na prvu crtu?Tko će ga znat

Komentiraj...
Vidi sve komentare