To je to što me zanima!

Hrvati ruše korona rekorde i u Australiji: U domu za starije od Božića preminulo 16 korisnika

Razbuktavanje zaraze krenulo je nakon božićnih blagdana. Zaraženo je više od 100 korisnika, preminulo ih je 16. U domu živi više do 130 umirovljenika, a radi oko 150 ljudi
Vidi originalni članak

Hrvatsko umirovljeničko naselje "Kardinal Stepinac" u Sydneyju je među domovima s najvišim brojem zaraženih korona virusom u Novom Južnom Walesu. 

Razbuktavanje zaraze krenulo je nakon božićnih blagdana. Zaraženo je više od 100 korisnika, preminulo ih je 16. U domu živi više do 130 umirovljenika, a radi oko 150 ljudi, javlja SBS

UBLAŽILI MJERE U Austriji na snazi obavezno cijepljenje protiv korone, ali kontrole tek sredinom ožujka

- Ne poričemo da je došlo do ozbiljnog proboja virusa - poručio je glasnogovornik doma za Guardian i dodao kako je prvi pozitivan slučaj zabilježen na Božić. Pojasnio je kako su brojni korisniciotišli svojim obiteljima za praznike, a i da su zaposlenici bili na godišnjim odmorima. 

- Virus je jako prisutan u zajednici, i kada su se vratili s praznika, vratili su se s virusom - objasnio je glasnogovornik. Na pitanje koliko se starijih cijepilo booster dozom, glasnogovornik je rekao da je taj broj visok. 

EUROPA SE OTVARA Francuska polako kreće u popuštanje mjera protiv korone

Emil Perosh, direktor doma, poručio je kako su svi duboko potreseni tragedijama. Dodao je kako su zaposlenici radili i dulje i više nego što su trebali kako bi pokušali smanjiti utjecaj korona virusa na korisnike doma. 

- Posnosan sam na to koliko su se posvetili dati najbolju fizičku i psihičku njegu tijekom najtežeg perioda u naših više od 30 godina rada. Ova tragedija je pokazala da trebamo dodatnu potporu države što se tiče radne snage - poručio je. 

NE BLOKIRA INTERFERON Otkrili moguće objašnjenje za blaže infekcije omikronom

Perosh je dodao kako su preminuli korisnici imali teške zdravstvene probleme. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Selo_malo 03.02.2022.

    Nova, smrtonosna bolest u Hrvatskoj, zove se Iznenada

  • max2017 03.02.2022.

    Njima ziher nije uzor Joža Manolić...........Smanjuju broj penzija.........

  • Mel Glupson 03.02.2022.

    Maratonci trče počasni krug

Komentiraj...
Vidi sve komentare