To je to što me zanima!

Hrvat (55) izvadio tri periske iz mora kod Pašmana, uhitili su ga

Muškarac je uhićen i doveden u prostorije policije gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Pronađene školjke su mu oduzete, priopćila je u srijedu Policijska uprava zadarska
Vidi originalni članak

Tri primjerka strogo zaštićene školjke periske policija je u utorak poslijepodne pronašla na plovilu kojim je, u uvali Ždrelac kod otoka Pašmana, upravljao hrvatski državljanin (55) za kojeg je utvrđeno da je periske izvadio iz mora, uhićen je i odveden u policiju.  

Muškarac je uhićen i doveden u prostorije policije gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Pronađene školjke su mu oduzete, priopćila je u srijedu Policijska uprava zadarska.

MORSKI DRAGULJ Periske su čuvari podmorja: 'Nemaju novčanu vrijednost, ali neprocjenjive su za eko sustav'

Protiv muškarca slijedi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Uništavanje zaštićenih dijelova prirode, iz domene kaznenih djela protiv okoliša.

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar postupali su po zaprimljenoj dojavi te u uvali Ždrelac zatekli plovilo na kojem su uočili tri jedinke strogo zaštićene školjke periske. Utvrđeno je da je plovilom upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin koji je prethodno iz mora izvadio jedinke plemenitih periski.

Policija podsjeća građane i turiste da je periska (pinna nobilis) strogo zaštićena školjka te je njeno vađenje i posjedovanje zabranjeno.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • TVP 31.07.2024.

    Dobil bu vecu kaznu od baneta….

Komentiraj...
Vidi sve komentare