To je to što me zanima!

HOK: U Hrvatsku dobrodošli svi

Na svima nama je da stvorimo sustav koji će svakom pojedincu omogućiti bržu integraciju u društvo i poslovni sustav - poručili su iz Hrvatske obrtničke komore
Vidi originalni članak

Želimo jasno dati do znanja kako je stav g. Franza Letice njegov osobni stav te vjerujemo da je riječ o nespretnoj izjavi. 

Poručili su to iz Hrvatske obrtničke komore nakon izjave šefa Ceha ugostitelja Franza Letice koji je na Kongresu ugostitelja u Tuhlju govorio o vraćanju hrvatskih radnika i nužnosti podizanja plaća kroz smanjenje doprinosa ili PDV-a te rekao: "To je jedan od bazena iz kojeg bi mogli podići te plaće, kako bismo vratili sve naše građane u Hrvatsku. Svima nama nije ugodno vidjeti strance na ulici, to je činjenica. Teško je o tome govoriti u javnosti, ali hajdemo se suočiti s tim činjenicama, da nije ugodno vidjeti ni ljude koju su zamotani, drugih kultura. Nije".

- Inozemna radna snaga je nužnost i realnost u današnjim okolnostima te normalno funkcioniranje hrvatskog obrtništva uvelike ovisi o istome. U Hrvatsku su dobrodošli svi pojedinci koji mogu pridonijeti razvoju hrvatskog gospodarstva, a na svima nama je da stvorimo sustav koji će svakom pojedincu omogućiti bržu integraciju u društvo i poslovni sustav - poručili su.

Dodaju kako se Hrvatska obrtnička komora protivi svakoj diskriminaciji na temelju roda, spola, etničkog porijekla te religijskog opredjeljenja.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 30.11.2023.

    Gospodo da domaću radnu snagu niste potjrali besramno niskim placama i sedmodnevnim radnim tijednom ne biste morali traziti stranu radnu snagu a ima nas puno koji ocekujemo na svim radnim mjestima nase ljude a ne strance

Komentiraj...
Vidi sve komentare