To je to što me zanima!

Hitler mrzio Židove jer mu je majka umrla u mukama?

Hitlerovu majku Klaru, koja je bolovala od raka dojke, liječio je židovski liječnik Bloch uobičajenim jodoformom. Majka je umrla u teškim mukama
Vidi originalni članak

Smrt majke Adolfa Hitlera mogla bi biti glavni uzrok njegove silne mržnje prema Židovima, piše njemački autor Joachim Riecher u svojoj novoj knjizi '9. studeni: Kako je Prvi svjetski rat doveo do Holokausta'. Hitlerovu majku Klaru, koja je bolovala od raka dojke, liječio je židovski liječnik Eduard Bloch. Liječio ju je tada uobičajenim lijekom jodoformom. Lijek je imao teške nuspojave i majka je umrla u strašnim mukama što tada 18-godišnji Hitler liječniku nije mogao oprostiti. To je bilo ključno za njegov stav prema Židovima, prenosi britanski Telegraph.
- Hitler je u razgovorima s Josefom Goebbelsom  često znao reći kako su Židovi tuberkuloza svijeta, a sebe je vidio kao onoga koji će tu bolest izliječiti - piše Richer. Autor knjige datum 9. studeni vidi kao ključni datum za Hitlera. Toga datuma 1918. uspostavljena je Vajmarska Republika, 1923. Hitler je pokušao puč, a Kristalna noć odigrala se 9. studenog 1938.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • spirit lamp 08.12.2009.

    A svi vi kaj lupetate da su zidovi \"stakori svijeta\", pa daj si pogledajte di su znanosti i umjetnosti, (Einstein, Freud itd).

  • spirit lamp 08.12.2009.

    Moon...........jesi retardiran. Da je Hitler pobijedio, di bi ti bio.........mozda bi kopao kanale, ili cistio zahode za uzvisenu "arijsku" rasu.

  • sanja4 08.12.2009.

    mrzio ih je zato što je bio bolesnik. nikakvo upravdanje za ona masovna ubojstva ne može biti. pa ne možeš mrzit cijeli narod ili naciju. užas!

Komentiraj...
Vidi sve komentare