To je to što me zanima!

Hezbolah po prvi put otvoreno za razgovore o miru i bez uvjeta vezanih uz prekid vatre u Gazi

Hezbollah je počeo napadati Izrael 8. listopada prošle godine kako bi iskazao solidarnost s Hamasom, koji je dan ranije pokrenuo napad na Izrael iz Gaze
Vidi originalni članak

Hezbollah podržava napore usmjerene na postizanje primirja u Libanonu, izjavio je u utorak njegov najviši dužnosnik, čime je prvi put javno podržao prekid vatre bez postavljanja uvjeta vezanih uz rat u Gazi.

- Podržavamo političke napore koje vodi (predsjednik parlamenta Nabih) Berri s ciljem postizanja prekida vatre. Nakon što primirje bude čvrsto uspostavljeno i diplomacija ga može postići, o svim ostalim detaljima će se razgovarati i odluke će se donositi zajednički - rekao je zamjenik glavnog tajnika Hezbollaha Naim Qassem.

EKSKLUZIVNO Majka otetog Izraelca Bara za 24sata: 'Život nam je stao. Sina su oteli dok je spašavao ljude'

Hezbollah je počeo napadati Izrael 8. listopada prošle godine kako bi iskazao solidarnost s Hamasom, koji je dan ranije pokrenuo napad na Izrael iz Gaze. Hezbollah je ranije izjavio da će prestati napadati Izrael tek kad se postigne prekid vatre s Hamasom u Gazi. 

GODINU DANA OD NAPADA Papa Franjo: 'Ovo je sramotna nesposobnost svijeta da zaustavi rat na Bliskom istoku'

Libanonski ministar vanjskih poslova Abdallah Bou Habib izjavio je prošlog tjedna za CNN da je Nasrallah pristao na privremeni prekid vatre na poziv američkog predsjednika Joea Bidena, njegovog francuskog kolege Emmanuela Macrona i drugih saveznika tijekom prošlomjesečne Opće skupštine UN-a. Nedugo zatim, Izrael ga je ubio.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Mata10 08.10.2024.

    Tko kaže da primjena sile nije učinkovita? Teroristi samo taj jezik razumiju.

  • Nenok 08.10.2024.

    Hoce primirje jer vide da im izrael sve lagere oruzja unisti !!

  • PeroZagreb2023 08.10.2024.

    To znači da se "ĐAVOLOVA STRANKA" malo opametila uz pomoć Izraela!

Komentiraj...
Vidi sve komentare