To je to što me zanima!

HDZ-ovca prijavljenog za nasilje u obitelji vratili na posao: Sad pije kave na Trgu u Požegi...

Vjekoslav Potočanac prijavljen je Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi prije šest mjeseci. Odluka o podizanju optužnice još uvijek nije donesena
Vidi originalni članak

Bivši HDZ-ov ravnatelj požeškog Zavoda za socijalnu skrb, Vjekoslav Potočanac koji je bio prijavljen za obiteljsko nasilje, vraćen je na posao, potvrđeno je za 24sata. Podsjetimo, Potočanac je od 28. prosinca prošle do 16. siječnja ove godine proveo u istražnom zatvoru zbog prijave za nasilje u obitelji i povrede djetetovih prava. Prijavila ga je, kako smo ranije objavili, njegova supruga. 

Odmah nakon što je prijavljen, smijenjen je s funkcije ravnatelja, a Hrvatski zavod za socijalni rad potvrdio nam je sada kako je Potočanac njihov zaposlenik, odnosno kako se vratio na posao. 

DRAMA KRAJ POŽEGE Prijavila je HDZ-ovca za nasilje, sud ga pustio bez mjera: 'Došla sam vidjeti djecu, nije mi dao!'

- Zaposlen je u Hrvatskom zavodu za socijalni rad, Područni ured Požega na radnom mjestu Stručni radnik u sustavu socijalne zaštite 2 - pravnik u Stručnoj cjelini novčanih naknada - rekli su nam. 

Iako su nam iz Zavoda rekli da nisu zaprimili niti jednu pritužbu na njegov rad, javilo nam se nekoliko ljudi iz Požege koji tvrde da Potočanca, svakodnevno, za vrijeme radnog vremena susreću u lokalnim kafićima 'na kavi'.

- Ne radi ništa. Vidimo ga ujutro iza osam na kavi. Pa smo ga vidjeli i u 12 na kavi. Stalno je u gradu  - kaže nam jedan od čitatelja koji nam je i poslao i fotografiju na kojoj se vidi da Potočanac uživa na terasi jednog požeškog kafića. Neslužbeno nam je potvrđeno iz požeškog Zavoda da su, nakon što je Potočanac smijenjen s funkcije ravnatelja, u tu ustanovu došle i brojne inspekcije, koje su utvrdile razne nepravilnosti u radu HDZ-ovca. 

Za komentar o ispijanju kave za vrijeme radnog vremena zvali smo i samog Potočanca, koji nam nije odgovorio na poruku. Prijava je protiv HDZ-ovca koji je vrlo blizak aktualnoj županici Antoniji Jozića, podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi prije točno šest mjeseci, a odluka o tome hoće li optužnica biti podignuta ili odbačena još uvijek nije donesena. 

SNIMKA IZ SLAVONSKOG BRODA VIDEO HDZ-ovca Vjekoslava Potočanca priveli na sud zbog prijave za nasilje u obitelji

Podsjetimo, izvori bliski istrazi ranije su nam potvrdili kako je prijava uslijedila nakon što je Potočanac u jednom trenutku uzeo ženinu kreditnu karticu i PIN, na koju su joj sjedali i plaća i druga primanja. Supruga bi od Potočanca dobivala samo 100 eura mjesečno da preživi, kaže nam naš izvor i dodaje da je često od svojih prijatelja morala posuđivati novac kako bi djeci kupila osnovne potrepštine, poput školskih bilježnica i knjiga. Uz to sve trpjela je verbalno omalovažavanje na osnovi svojeg podrijetla, s obzirom na to da je iz Janjeva.
 

Idi na 24sata

Komentari 114

  • mir u remetincu 03.07.2024.

    sude mu dušmani ali neznaju da je voda duboka

  • nedam se 02.07.2024.

    Zar uhljebizam ima što raditi/osim ispijati kavice?

  • crozilla 02.07.2024.

    ništa čudno u hdz prčiji od države.

Komentiraj...
Vidi sve komentare