To je to što me zanima!

Harris vodi ispred Trumpa za četiri postotna boda u tri države

Za Harris bi, po ispitivanju, u te tri 'swing države' glasalo 50 posto ispitanika, a za Trumpa 46 posto kada bi se izbori održali sada.  Ispitivanje je provedeno od 5. do 9. kolovoza na 1973 ispitanika
Vidi originalni članak

Američka potpredsjednica i predsjednička kandidatkinja Demokratske stranke Kamala Harris vodi ispred bivšeg republikanskog predsjednika Donalda Trumpa u tri ključne države, Wisconsinu, Pennsylvaniji i Michiganu, za četiri postotna boda, po ispitivanju New York Timesa i Siena koledža.

Za Harris bi, po ispitivanju, u te tri 'swing države' glasalo 50 posto ispitanika, a za Trumpa 46 posto kada bi se izbori održali sada.  Ispitivanje je provedeno od 5. do 9. kolovoza na 1973 ispitanika. Predsjednički izbori održavaju se 5. studenoga.

POZNAT I DATUM Donald Trump i Kamala Harris pristali na prvu debatu

Demokratski predsjednik Joe Biden povukao se iz izborne utrke 21. srpnja i podržao Harris.Trump je nakon Bidenova lošeg nastupa u javnoj debati izborio prednost pred Bidenom u ključnim neodlučnim državama, no ulazak Harris u utrku promijenio je dinamiku.

Američka potpora izraelskom ratu u Pojasu Gaze, koji je izbio nakon Hamasova napada 7. listopada na Izrael, izazvala je velike prosvjede i otpor prema Bidenovoj administraciji u tim državama, posebno u Michiganu, kod nekih liberalnih muslimanskih i arapskih zajednica.

PRVI ZAJEDNIČKI NASTUP Kamala Harris predstavila zamjenika: Walz je guverner, političar bez dlake na jeziku

Harris je imala nekoliko snažnih izjava o ljudskim pravima Palestinaca, no nije najavila značajne političke razlike u pogledu Gaze u odnosu na Bidena.

Ispitivanje Ipsosa, čiji su rezultati objavljeni u četvrtak, pokazalo je da Harrs na nacionalnoj razini vodi ispred Trumpa s 42 posto podrške prema 37 posto. To ispitivanje provedeno je na 2045 ispitanika od 2. do 7. kolovoza, s marginom pogreške od oko 3 postotna boda. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • MILUTIN KEKIN I NJEGOVA RAHITIČNA 11.08.2024.

    Gdje u koje 3 države u INDIJI

  • Čistokrvni gmo free 11.08.2024.

    Ova Indijka će napraviti besplatni koncert od Bionce i Taylor Shift i onda će prodavati priču da je to euforija da bude predsjednica... 🤣

  • crni pes 10.08.2024.

    "Ispitivanje je provedeno od 5. do 9. kolovoza na 1973 ispitanika"....u tri države.

Komentiraj...
Vidi sve komentare