To je to što me zanima!

Harris u prvom intervjuu nakon objave kandidature: 'Vjerujem da sam najbolja osoba za to...'

Ona je po prvi put opisala telefonski poziv predsjednika Joea Bidena koji ju je obavijestio da planira odustati od svoje kandidature za drugi mandat nakon katastrofalne izvedbe u debati
Vidi originalni članak

Kamala Harris, sinoć je po prvi dala intervju nakon što je službeno objavila kandidaturu za predsjednicu Sjedinjenih Američkih Država. U ovom važnom razgovoru, Harris je iznijela svoje stavove o ključnim pitanjima, uključujući imigraciju, sigurnost granica, rat u Gazi i svoju viziju za budućnost zemlje, piše CNN.

- Kandidiram se jer vjerujem da sam najbolja osoba za ovaj posao u ovom trenutku za sve Amerikance, bez obzira na rasu i spol, rekla je Kamala Harris.

Opisala je telefonski poziv predsjednika Joea Bidena koji ju je obavijestio da planira odustati od svoje kandidature za drugi mandat nakon katastrofalne izvedbe u debati.

PRVI INTERVJU OD KANDIDATURE Republikanci je prozivaju da izbjegava medije, Kamala sad prelomila: Staje pred kamere...

- Moja prva pomisao nije bila o meni, da budem iskrena s vama, moja prva pomisao bila je o njemu -  rekla je Harris te dodala kako u trenutku kada je primila Bidenov poziv bila je na druženju s obitelji uz palačinke i slagalice.

- On je tako pametan i provela sam sate i sate s njim. Ima inteligenciju, predanost, sposobnost prosuđivanja i raspoloženje za koje mislim da američki narod s pravom zaslužuje u svom predsjedniku - kaže te dodaje da Trump, nasuprot tome, nije imao nijednu od tih kvaliteta.

Harris tvrdila je da je Bidenova administracija uspjela smanjiti ilegalne prelaske granice posljednjih mjeseci i "oporaviti gospodarstvo" nakon pandemije.

Harris su upitali bi li se obvezala na provedbu savezne zabrane frackinga prvog dana na dužnosti.

SAD JE I SLUŽBENO Harris prihvatila nominaciju za američku predsjednicu: 'Trump se dodvorava diktatorima!'

- Nema sumnje da sam za zabranu frackinga, a počevši od onoga što možemo učiniti prvog dana oko javnih površina - rekao je Harris ranije. No, kada je postala Bidenova potpredsjednica, odstupila je od tog stajališta i čak dala odlučujući glas za proširenje fracking zakupa.

Ukazala je na Zakon o smanjenju inflacije Bidenove administracije, koji je omogućio rekordna ulaganja u borbu protiv klimatskih promjena.

- Postavili smo ciljeve za SAD i šire, za cijeli svijet. Ono što sam vidjela je da možemo rasti i možemo povećati uspješno gospodarstvo čiste energije bez zabrane frackinga - rekla je.

PRIHVATIO NOMINACIJU VIDEO As iz rukava Walz najavio boj do pobjede protiv Trumpa: "Sve ćemo ostaviti na terenu"

Harris usvaja Bidenovu politiku o imigraciji i Gazi

Kamala Harris, nekada zagovornica progresivnih stavova o imigraciji, sada podržava umjereniji pristup, ističući da su njezine vrijednosti iste, ali da joj je iskustvo kao potpredsjednice donijelo novu perspektivu.

. Harris je također najavila da će u svoj kabinet uključiti republikanca kako bi ispunila obećanje da će biti predsjednica "svih Amerikanaca"

- Mislim da je važno imati ljude za stolom kada se donose neke od najvažnijih odluka koji imaju različite stavove - rekla je.

Upitana je o ratu u Gazi, gdje je ponovila stav Bijele kuće da i Izrael i Hamas trebaju postići dogovor te da Palestinci zaslužuju imati svoju državu uz Izrael.

- Ovaj rat mora završiti i moramo postići dogovor o izvlačenju talaca - rekla je.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • anemyplenkymoon 30.08.2024.

    Kakvo je ovo cerekanje kao da vodi reality show ?Smije se kao da nije u vinklu bas.Ova ne zna da li je dosla ili je posla.Trump je zakon.

  • mily 30.08.2024.

    u pravu je Trump, taj njezin smijeh je l.....

  • Gladdy Mee 30.08.2024.

    Ona govori kao da su njezine privatne vrijednosti nekome bitne. Bitno je šta radi, a radi ono što joj kažu....Pripremala je palačinke i slaninu, jbte koja priča za glasače, bila je iznenađena, kakav šok i vjeverica!..

Komentiraj...
Vidi sve komentare