To je to što me zanima!

Harris isprovocirala Trumpa u debati pa povećala prednost

Demokratkinja vodi ispred republikanca s 47 naprema 42 posto podrške uoči američkih predsjedničkih izbora koji se održavajuj 5. studenog
Vidi originalni članak

Američka potpredsjednica Kamala Harris iz redova demokrata vodi ispred republikanca Donalda Trumpa s 47 naprema 42 posto podrške uoči predsjedničkih izbora 5. studenoga, što predstavlja povećanje prednosti nakon televizijskog sučeljavanja kandidata u utorak, pokazali su rezultati ankete Reuters/Ipsos u četvrtak.

Dvodnevna anketa je pokazala da Harris uživa prednost od pet postotnih bodova među registriranim biračima dok je u anketi Reuters/Ipsosa provedenoj između 21. i 28. kolovoza vodila za četiri postotna boda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Među glasačima koji su rekli da su barem nešto čuli o sučeljavanju u utorak, 53 posto je reklo da je pobijedila Harris, a 24 posto da je pobijedio Trump. Oko 52 posto ispitanika je kazalo da se Trump spoticao i nije djelovao vješto dok je 21 posto njih to reklo za Harris.

Pedesetdevetogodišnja Harris je izazivala 78-godišnjeg Trumpa u žustroj predsjedničkoj debati nizom verbalnih napada, dovodeći u pitanje njegovu sposobnost da bude predsjednik i ističući njegove brojne pravne sporove.

TIJESNA UTRKA Žestoki okršaj na debati: Harris emotivno o pobačaju, a Trump tvrdi da migranti jedu ljubimce

U anketi je sudjelovalo 1690 odraslih Amerikanaca diljem zemlje, uključujući 1405 registriranih birača. Statistička pogreška iznosi oko tri postotna boda za registrirane glasače.

PODRŠKA MEGAZVIJEZDE Taylor Swift podržala je Harris nakon debate s Trumpom: 'Bori se za prava, treba nam ratnica!'

Iako ankete na nacionalnoj razini, uključujući Reuters/Ipsos, daju važne uvide o stavovima biračkog dijela, rezultati Izbornog kolegija iz pojedinih saveznih država određuju pobjednika, pri čemu će nekoliko ključnih saveznih vjerojatno biti odlučujuće.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Banananas 13.09.2024.

    Opet izvor informacija za 24 sata su turboprodemokratski mediji u SAD. Nije Harris nikoga pobjedila u debati, nego je ta debata bila nepoštena prema Trumpu ("rigged"). Moderator koji prekida Trumpa kad malo "nagazi" na pravi način trenutnu vlast (to je Harris), sramotni fact checking ABC-a po kojem Trump laže kad zine, a Harris je apoteoza istine (ustvari je obratno bilo!), naušnica-slušalica u uhu Kamale, što je zabranjeno, itd. Republikanci su razočarani što Trump nije bio žešći, što nije "nokautirao" iznimno nesposobnu i nepopularnu podpredsjednicu, nego je dobio "na bodove". I dalje Trump vodi uvjerljivo u swing državama, zbog kojih se ovo sve i radi. To je put do izborne pobjede.

Komentiraj...
Vidi sve komentare