To je to što me zanima!

Hara SMS prijevara, žena ostala bez 2200 €: 'Hej, mama, ispao mi je telefon. Ovo je moj broj...'

Uvjerena da se radi o njezinom članu obitelji, nastavila je komunikaciju, uplatila iznos od 2.200 eura nepoznatoj osobi
Vidi originalni članak

Brojne roditelje uznemirila je SMS poruka koju su primili na svoj mobitel. U poruci piše: "Hej mama, ispao mi je telefon, ovo je moj broj. Možeš li mi poslati poruku na whatsapp", uz broj mobitela na kraju poruke s koje je poruka poslana.

Žena s područja Brodsko-posavske županije uplatila je novac prevarantu misleći da se radi o članu obitelji, izvijestila je policija. Naime, dana 6. kolovoza, 64-godišnjakinja je zaprimila više takvih SMS poruka. Pošiljatelj je bio nepoznata osoba, a koja je od nje zatražila novac.

Uvjerena da se radi o njezinom članu obitelji, nastavila je komunikaciju, uplatila iznos od 2.200 eura nepoznatoj osobi. Stigla joj je potom nova poruka da uplati još novca, a onda je nazvala člana svoje obitelji koji joj je rekao da mu novac nije potreban te da joj te poruke on nije slao. 

NE ODGOVARAJTE! Kruži nova SMS prijevara, na meti su roditelji: 'Mama ovo je moj novi broj, pošalji poruku...'

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevara policijski službenici PU brodsko-posavdske podnijeli su kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Nastavljaju daljni rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja, izvijestili su iz policije. 

Građane su upozorili da budu oprezni i sumnjičavi te da ako prime slične SMS poruke na njih ne odgovaraju, ne slijede poveznice niti uplaćuju novac, sve dok prethodno ne stupe u kontakt sa članom svoje obitelji koji navodno traži novčanu pomoć. 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Povišica od dve iljade 08.08.2024.

    Yo mama. Uplati 2k2 u problemu sam ti ja 😬

  • 08.08.2024.

    Fake news , a vi pišete komentare kao da se to i desilo , klik na link je jedino što se traži !

  • banina 08.08.2024.

    Prije nekoliko dana me netko nazvao s ovog broja 098 153 303. Evo policiji malo posla nek izvide tko stoji iza toga. Naravno da se nisam javila

Komentiraj...
Vidi sve komentare