To je to što me zanima!

Hamas potvrdio sporazum s Izraelom o puštanju talaca

Dužnosnik je rekao da bi puštanje taoca trebalo početi unutar 24 sata od objave sporazuma, a da će prve zatočene osobe vjerojatno biti oslobođene u četvrtak ujutro
Vidi originalni članak

Hamas i Izrael dogovorili su se prekinuti sve borbe u Gazi na četiri dana u sklopu sporazuma prema kojem će Hamas osloboditi 50 žena i djece koji su držani kao taoci, u zamjenu za oslobađanje 150 palestinskih žena i djece iz izraelskih zatvora, priopćila je u srijedu palestinska militantna skupina.

Dogovor će omogućiti stotinama kamiona s humanitarnom pomoći, medicinskom opremom i gorivom da uđu u sve dijelove pojasa Gaze, dodaje se u priopćenju.

IDE PRIMIRJE? Izvor upoznat s pregovorima tvrdi: 'Dogovor između Izraela i Hamasa bliži je nego ikad...'

Neimenovani visoki američki dužnosnik je za Reuters rekao da će među taocima koji će biti pušteni iz zatočeništva u Gazi biti i tri američke državljanke. Radi se o dvije žene i trogodišnjoj djevojčici čiji su roditelji ubijeni u Hamasovom napadu u južnom dijelu Izraela, kojim je započeo ovaj krvavi sukob.

Dužnosnik je rekao da bi puštanje taoca trebalo početi unutar 24 sata od objave sporazuma, a da će prve zatočene osobe vjerojatno biti oslobođene u četvrtak ujutro.

NEZADOVOLJNI GLASANJEM U UN-U Novi prosvjed podrške Palestini u Zagrebu: Vlada nas je stavila u položaj sudionika u genocidu

- Predviđamo da će ih biti i više od 50 puštenih, ali ne znam koliko će ih doista biti. Način na koji je sporazum strukturiran trebao bi potaknuti oslobađanje svih zatočenih osoba- izjavio je dužnosnik.

Dužnosnici se nadaju da će prekid borbi biti primijenjen i u sjevernom dijelu Izraela, gdje je došlo do sukoba između izraelske vojske i Hezbollaha. Ujedno, strogi inspekcijski režim bi trebao osigurati da Hamas stanku u borbenim aktivnostima iskoristi za ponovno naoružavanje svojih boraca u Gazi. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare