To je to što me zanima!

Hamas potvrdio Sinvarevu smrt, ništa od puštanja taoca: 'Sad idemo u drugu fazu ratovanja'

Palestinska militantna skupina Hamas u petak je potvrdila smrt svoga čelnika Jahje Sinvara, čovjeka koji je organizirao napad na Izrael 7. listopada, što se smatra uzrokom trenutnog rata na Bliskom istoku
Vidi originalni članak

Kalil al-Haja, zamjenik šefa Hamasova političkog krila, rekao je televiziji al-Aksa da žaluje zbog smrti "mučenika" al-Sinvara, dan nakon što je Izrael objavio da ga je ubio u južnoj Gazi.

Međutim, nade da bi Sinvarova smrt mogla rezultirati trenutnim primirjem i puštanjem izraelskih talaca rasplinjuju se s nastavkom ratovanja u Libanonu i Gazi u petak. Al Haja je rekao da će preostali taoci, njih oko 101, iako nisu svi živi, biti vraćeni kad Izrael okonča svoju "agresiju" povlačenjem iz Gaze i puštanjem palestinskih zatvorenika.

Proiranska milicija Hezbolah u međuvremenu je obećala pojačati napade protiv Izraela u južnom Libanonu, tjednima nakon što je izraelska vojska pokrenula kopnenu ofenzivu na tu zemlju. Skupina je priopćila da najavljuje "prijelaz na novu i eskalirajuću fazu u sukobu s izraelskim neprijateljem, što će biti pokazano događajima i razvojem situacije tijekom nadolazećih dana."

Izraelske obrambene snage (IDF) priopćile su da je barem 15 projektila ispaljeno iz Libanona na sjeverni Izrael, zbog čega su se u nekoliko naselja oglasile zračne sirene. IDF je priopćio da je tijekom današnjeg dana gađao 150 ciljeva u Gazi i u Libanonu. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Kontra fašizma 19.10.2024.

    Proširivanje sukoba je oprobana taktika Hamasovih terorista. Sa prestankom sukoba i Hamas i Hesbollah nestaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare