To je to što me zanima!

Hakerska skupina preuzela odgovornost za napad na KBC Zagreb: Zatražili i otkupninu?

Objavili su kako KBC Zagreb je dobio rok do 18. srpnja da plati traženi iznos koji nije naveden u objavi
Vidi originalni članak

Iza napada na KBC Zagreb stoji hakerska skupina LockBit 3.0., objavljeno je na X (Twitter) profilu HackManac. Naime, radi se o hakerskoj skupini koja se bavi ransomweare napadima, odnosno napadima nakon kojih se traži određena otkupnina. 

Objavili su kako KBC Zagreb je dobio rok do 18. srpnja da plati traženi iznos koji nije naveden u objavi.

HackManac piše da su hakeri KBC-u Zagreb ukrali podatke iz medicinskih kartona, podatke o pregledima, liječničke radove i istraživanja, podatke o operacijama, podatke o donacijama organa i donorima, podatke iz banke tkiva, podatke o zaposlenicima, podatke o donacijama i poslovnim odnosima s privatnim tvrtkama, te podatke o zalihama lijekova.

DAN NAKON NAPADA Rad KBC-a Zagreb nakon 'udara' hakera opet u normali: 'Radi skoro sve, ima sitnih problema'

Podsjetimo, SOA je potvrdila da surađuje s policijom na ovom slučaju, dok ministar zdravstva Vili Beroš danas je trebao dobiti izvještaje zdravstvenih ustanova o stanju informatičke sigurnosti.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • TAKE IT BACK 02.07.2024.

    Ne muči upravu KBC to što su ovi došli do podataka o pacijentima. Njih muči spoznaja da im je sva prepiska, a to znači sve muljaže sa dobavljačima, izvođačima i donacijama može izaći na svjetlo dana, kao i kadroviranje, a na Rebru je to sve sumnjivo od samog početka vrlog nam ravnatelja. Moguće je i da isplivaju podaci o pandemiji. To bi bio šou.

  • livija i ja 01.07.2024.

    Za to što cvjećari rade zaštitu krivi su rusi ili srbi kao i za sve što ne valja .

  • Car.Mrgud 01.07.2024.

    Ima vilim stručnjake-cvjećare koji su napravili vrhunsku platformu e cijepu se za samo pišljivih 4 milje kuna...možda oni mogu pomoći?

Komentiraj...
Vidi sve komentare