To je to što me zanima!

VIDEO Habulin i Tomašević položili su vijence na Mirogoju uoči Dana antifašističke borbe

Predsjednik SABA RH napomenuo je i da se u centru Zagreba mogu vidjeti ispisani ustaški pozdravi i znakovlja. "Imali smo prilike čuti i iz Sabora da se izvikuje ustaški pozdrav", dodao je
Vidi originalni članak

Uoči Dana antifašističke borbe, 22. lipnja, Savez antifašističkih borca i antifašista Hrvatske, zajedno s izaslanstvom Grada Zagreba i gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem položili su srijedu vijence kod Grobnice narodnih heroja i Partizanskog groblja na Mirogoju te u parku Dotršćina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Predsjednik SABA RH Franjo Habulin je naglasio da se današnje okupljanje uoči Dana antifašističke borbe održalo kako bi se odala počast onima koji su sudjelovali u Narodno-oslobodilačkoj borbi u vrijeme Drugog svjetskog rata, i koji su dali doprinos konačnoj pobjedi nad antifašizmom i oslobođenju Hrvatske.

PRODUŽENI VIKEND Iz HAC-a apeliraju na vozače: Pojačan promet za praznik, evo gdje se očekuju najveće gužve

"Sutra ćemo biti u Brezovici, gdje ćemo obilježiti Dan antifašističke borbe, ne samo mi osobno, nego čitava Hrvatska. Radimo to svake godine, to je naša dužnost i obaveza", istaknuo je Habulin i pritom naglasio da su u temeljima današnje Hrvatske antifašistička borba i pobjeda u Drugom svjetskom ratu.

"To se također dokazuje isticanjem Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Hrvatske (ZAVNOH-a) kojemu je ove godine 80. obljetnica", dodao je.

Napomenuo je i da se u centru Zagreba mogu vidjeti ispisani ustaški pozdravi i znakovlja. "Imali smo prilike čuti i iz Sabora da se izvikuje ustaški pozdrav. Dakle, nešto ne štima u temeljima", ocijenio je Habulin.

RADNO VRIJEME ZA PRAZNIK Evo kako rade trgovine na Dan antifašističke borbe u četvrtak

Predložio je stoga pokretanje civilizirane, otvorene i demokratske rasprave koja bi, kazao je, trebala dati rješenja za probleme s kojima se svakodnevno srećemo, a vezani su uz jačanje povijesno revizionizma.

"Mi ćemo, unatoč svemu, dostojanstveno obilježiti ovaj dan kao što se to priliči jednoj državi, kao što je to u ono vrijeme bila Jugoslavija koja je jedina imala Narodno oslobodilački pokret i sama izvojevala pobjedu u Drugom svjetskom ratu", rekao je.

Na polaganju vijenaca uz Dan antifašističke borbe bili su i predstavnici SDP-a, Socijaldemokrata i židovske zajednice.

Habulin nije želio komentirati izostanak izaslanstava Vlade, Sabora i izaslanstva Predsjednika.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mele68 21.06.2023.

    Sretan Dan antifašističke borbe svima, a posebno članovima HDZ-a, koji još uvije drže slike u svojim prostorijama partizanskog generala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare