To je to što me zanima!

Gruzijac (40) prevozio migrante u kombiju u Slavonskom Brodu: Imao lažnu ukrajinsku vozačku

Istraga je pokazala da je 40-godišnjak, prema prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama, iz koristoljublja preuzeo strane državljane s namjerom prijevoza do Zagreba
Vidi originalni članak

Tijekom kontrole kombi vozila s mađarskim registracijskim oznakama, službenici PU brodsko-posavske zaustavili su u srijedu 40-godišnjeg gruzijskog državljanina koji je upravljao vozilom. Tijekom pregleda tovarnog prostora, otkrili su da se u vozilu nalazi više stranih državljana, priopćili su iz PU brodsko-posavske.

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI Vješanje lutke Indijca nije puko karnevalsko ismijavanje, već je to kreiranje atmosfere linča

Strani državljani nezakonito su ušli u Republiku Hrvatsku, utvrdili su kriminalističkim istraživanjem. Istraga je pokazala da je 40-godišnjak, prema prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama, iz koristoljublja preuzeo strane državljane s namjerom prijevoza do Zagreba. Utvrdili su i da osumnjičeni muškarac nema valjanu vozačku dozvolu, već je koristio krivotvorenu vozačku dozvolu Republike Ukrajine koju je prethodno nabavio od nepoznatih osoba u Zagrebu.

TROJE LJUDI OZLIJEĐENO Krijumčar migranata bježao je policiji kod Cetingrada, zabio se u stup pa u policjisko vozilo

Prema stranim državljanima proveli su postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.

Osumnjičenog muškarca predali su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprava i kaznenog djela protuzakonitog ulaska, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • arow 25.01.2024.

    Po logici bi trebao imati 10 kaznenih prijava.Prvo mu treba viza za uci u HR,pa vozacka,pa kombi na njegovo ime,pa sverc ljudima itd,itdAko zelimo izgleda da nam je granica kao Svicarski sir.Bitno je ljudima zaplijeniti kupus i paprike kad nose iz Bosne

  • Old Town 25.01.2024.

    Pa ovi kaj voze Glovo i Wolt isto nemaju vozače

  • duo 25.01.2024.

    Nedavno je Hrvatska policija za 220 Eura mita pustila u Hrvatsku ilegalne migrante i to se stalno događa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare