To je to što me zanima!

Grbin postaje potpredsjednik Sabora, Hajdaš Dončić vodi Klub

Grbin je najavio da se neće kandidirati ni na jednu stranačku dužnost, ali nije izrijekom otklonio mogućnost da se prihvati neke parlamentarne dužnosti u ime stranke
Vidi originalni članak

Klub zastupnika SDP-a u utorak je odlučio da novi predsjednik stranke Siniša Hajdaš Dončić ujedno bude i čelnik SDP-ova parlamentarna Kluba, dok bi dosadašnji lider Peđa Grbin preuzeo parlamentarnu funkciju svog nasljednika i bio potpredsjednik Sabora iz oporbene kvote. 
Nakon održanih unutarstranačkih izbora na kojima je u drugom krugu pobijedio Hajdaš Dončić, na red su došla kadrovska pitanja, kako u stranci, tako i u parlamentu.

S obzirom na to da je uvriježeno pravilo da čelnik stranke ujedno vodi i parlamentarni Klub, očekivan je izbor novog čelnika da paralelno prati i nadgleda procese i u stranci i u parlamentu pa je predložen za čelnika Kluba.

NEPOZNATI HAJDAŠ DONČIĆ Zašto je šef SDP-a bio u HDZ-u i tajne iz mladosti: 'Znate kaj je napravil pionirima u osnovnoj?'

Grbin je najavio da se neće kandidirati ni na jednu stranačku dužnost, ali nije izrijekom otklonio mogućnost da se prihvati neke parlamentarne dužnosti u ime stranke.

Taj prijedlog mora proći i parlamentarnu proceduru, ali se problemi ne očekuju jer u Saboru vlada nepisano pravilo da svi prihvaćaju kadrovske prijedloge drugih stranaka.

Uz Grbina, iz redova SDP-a kao najveće oporbene stranke, potpredsjedničku dužnost u Saboru obnaša i Sabina Glasovac.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • knjiga_otkrivenja 24.09.2024.

    Na putu prema dole

Komentiraj...
Vidi sve komentare