To je to što me zanima!

Gradonačelnik u Bavarskoj ne želi primiti u grad izbjeglice iz Ukrajine: 'Pa nisam idiot...'

Jürgen Fundke, gradonačelnik bavarskog grada Bad Griesbacha, tvrdi da u gradu više nema mjesta za nove izbjeglice. Vlasti u okrugu tvrde da to nije istina
Vidi originalni članak

Jürgen Fundke, gradonačelnik bavarskog grada Bad Griesbacha, odbio je primiti 35 izbjeglica iz Ukrajine. Tom odlukom izazvao je sukob s vlastima u okrugu. Ured za migracije okruga Passau poslao je pismo Fundkeu. Naredili su mu da primi izbjeglice. On im ej odgovorio:

- Nisam idiot. Pročitat ću to za Božić. Poručio je da je njegov grad već primio izbjeglice i ispunio kvotu te da nema kapaciteta za nove, piše Focus

- Nemamo više mjesta ni u školama, ni u vrtićima niti u smještajnim centrima - kaže Fundke. Glasnogovornik okruga tvrdi kako to nije točno. 

'BIJEG U SIGURNIJI ŽIVOT' Njemačka spremna za nove izbjeglice iz Ukrajine. 'Odlaze jer nemaju drugog izbora'...

- Grad ima mjesta za primanje Ukrajinaca - poručio je. Fundke je pak predložio vlastima u Passauu da izbjeglice pošalju u druge gradove i mjesta u okolici koja još nisu primila nikoga.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Brucka 17.10.2024.

    A zašto svijetu gine na 100tisuća ljudi ,zena i djece?

  • Ivanka Ban 17.10.2024.

    Pametan čovjek! Neka ih prime pravoslavne države, a ne katoličke gdje se najviše guraju zbog standarda. Eto ima Srbije, Grčke, Bugarske itd.

Komentiraj...
Vidi sve komentare