To je to što me zanima!

Gradonačelnica Supetra: 'Bila sam najglasniji kritičar, ali sada ipak moramo biti zadovoljni'

Brodovi kojim su se pacijenti do sada prevozili s Brača u Split bili su u katastrofalnom stanju. Ivana Marković zadovoljna je plovilom kojega su dobili no želi dati vremena da se vidi kako će organizacija funkcionirati
Vidi originalni članak

Posljednja od šest brodica hitne pomorske medicinske službe u srijedu je stigla na Brač, a riječ je projektu ukupne vrijednosti većoj od 10 milijuna eura. Gradonačelnica Supetra, Ivana Marković, godinama je bila najglasniji kritičar zbog stanja brodova u kojima su se pacijenti proteklih godina s otoka prevozili u Split, no ovoga puta pozdravlja napredak.

- Ono što nije sasvim jasno je li ovaj brod namjenjen za Brač ili cijelu županiju, no svakako moramo biti zadovoljni. Brod je u svakom slučaju dobro opremljen, ali treba pustiti vremena da se sve uhoda i da vidimo kakva će biti organizacija – kazala nam je Marković.
Danas je tim povodom na Braču bio i ministar zdravstva Vili Beroš, saborska zastupnica Danica Baričević te župan Splitsko-dalmatinske županije, Blaženko Boban.

OPET PROBLEMI S GLISERIMA Gliseru koji je do KBC-a Split prevozio pacijenticu otkazali motori, morali veslati u Supetar


"Ovim projektom je Vlada Republike Hrvatske osigurala je potpunu podršku hitnoj medicinskoj pomoći na Jadranu, a kad tome dodamo kompletno obnovljen vozni park na kopnu i ubrzo hitnu helikoptersku medicinsku službu Hrvatska će se moći pohvaliti najmodernijim sustavom hitne medicinske pomoći. Projekt ove veličine osigurava da Hrvatska postane sigurnija turistička destinacija", kazali su iz HDZ-a.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare