To je to što me zanima!

Grad: Ministarstvo je sve znalo i davalo nam podršku. Neka se izjasni Zavod za socijalnu skrb

Ministarstvo obrazovanja zatražilo je od Grada Zagreba da izda novo rješenje o školovanju problematičnog dječaka. Grad odgovara: Ne možemo ništa bez suradnje roditelja, ali Ministarstvo je to sve znalo i prije
Vidi originalni članak

Gradski ured u stalnoj je komunikaciji s ministarstvom i drugim tijelima te je proveo sve aktivnosti dogovorene na sastanku u Uredu pravobraniteljice prije desetak dana. Resorno ministarstvo upoznato je sa svakim poduzetim korakom ovog Ureda, i to od samog početka ovog slučaja te dosad nije imalo nikakve primjedbe na postupanja Ureda, štoviše, u medijskim istupima, a posljednjim jučer kasno navečer, potvrdilo da je Ured proveo sve u skladu s ovlastima.

Odgovor je to koji je uputio zagrebački Gradski ured za obrazovanje medijima, nakon što je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih javno objavilo kako zahtijevaju novo Rješenje o nastavi za problematičnog dječaka iz novozagrebačke škole.

Time se nastavlja prepucavanje institucija koje se nadovezuje na ružnu bitku odvjetnika i roditelja zbog neprimjerenog ponašanja 9-godišnjaka. 

Iz Gradskog ureda za obrazovanje objašnjavaju kako su roditelji uložili žalbu na rješenje o primjerenom obliku obrazovanja spomenutog učenika (ovo koje je sad na snazi, individualizirani program u redovnom razredu, bez pomoćnika). No u drugom stupnju potvrdilo ga je samo Ministarstvo. Rješenje je doneseno prema prijedlogu stručnog povjerenstva škole, a sukladno zdravstvenoj i drugoj dokumentaciji koju su prethodnoj školi dostavili roditelji.

Za donošenje novog rješenja, ističu, nužna je suradnja roditelja koje - nema. 

Preduvjet za donošenje novog rješenja jest zdravstvena i druga dokumentacija koju školi, odnosno stručnom povjerenstvu mogu dostaviti jedino roditelji. Ističemo, pritom, da niti škola niti Gradski ured nemaju mehanizam kojim roditelje mogu prisiliti na dostavu potrebne dokumentacije već se, u slučaju poteškoća s pribavljanjem dokumentacije, traži intervencija Zavoda za socijalni rad, a Zavod, po potrebi, može podnijeti zahtjev nadležnom sudu - navode iz Gradskog ureda i upućuju na Zavod i resorno Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs pozvao je roditelje da vrate djecu u školu. Za četvrtak je najavljen sastanak svih dionika u školi.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • slavonkaa55 23.10.2024.

    djeca nam vise nisu sigurna ni u vrticu ni skolama! zalosno. mama doticnog djeteta je osoba na polozaju pa se suti i radi po ,,protokolu,, da je obicna sirotinja sve bi vec bilo drugacije. da zbog jednog djeteta jedna, druga skola, ucenici, ucitelji pa i ravantelji trpe..moze samo nasoj lijepoj!

  • bizumbazum 23.10.2024.

    Stvari imaju dublji uzrok . Od samog početka nastajanja lijepe naše ideali malih svakodnevnih ljudi i građana uništeni su nakaradnim i politički diktiranim pravosuđem, birokracijom i zakonodavstvom. U ime par stotina obitelji (tzv. Tuđmanovih 200) i zapadnih geopolitičkih mecena Hrvatski političari već 3 desetljeća provode nametnutu hohštaplersku agendu. Tako i ovaj slučaj pliva u nejasnim i nedefiniranim vodama HR pravosuđa, u nesnalažljivosti, promašenosti i sveopćoj koliziji napisanih zakona, akata i podakata. Takvu anomaliju naravno koriste svi pomenuti i skidaju odgovornost sa sebe. Ne ću niti spomenuti da je ista ova državna tvorevina uspjela dokinuti odgojnu funkciju školovanja uslijed vlastitog bolesno-paranoidnog straha od tzv. "nazadne socijalističke ostavštine" bivše Juge.

  • ledybugy 23.10.2024.

    A fush brani eksualnog napasnika, u zatvor s takvim ministrom koji ne želi zaštititi djecu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare