To je to što me zanima!

Gozba: Josipović i gosti uživali u najboljim jelima

Strani su diplomati na Brijunima jeli najfinija jela i pića. Najveću pozornost izazivala je amfora od maslaca punjena ikrom i garnirana kozicama...
Vidi originalni članak

Nakon svečanoga govora koji su gosti na Brijunima pozorno slušali, predsjednik Josipović i stotinjak veleposlanika sa suprugama nazdravili su šampanjcem. Na terasi Bijele vile potom ih je čekalo pravo gurmansko bogatstvo. Doznali smo da se za strane veleposlanike, koje je Josipović ugostio u skladu s tradicijom koju je uspostavio Franjo Tuđman, a nastavio Stjepan Mesić, pripremilo 78 vrsta jela i slastica. Jela su pripremali kuhari iz Ureda predsjednika. Sva vina su darovali ugostitelji iz Istre, kao i dio jela, a ostatak ide na trošak ureda. Točan iznos nisu znali reći.
- Sve je hrana izvorno hrvatska, od raznih vrsta sireva, pečenog povrća do kozlića i jarića koji su na pladanj stigli upravo iz Istre - odao nam je jedan od poslužitelja.
- Ovim jelima nastojali su se zadovoljiti svi, vegetarijanci i oni koji vole meso, a pažljivim izborom jela i vjeroispovijest gostiju - kažu nam konobari. Od velikog izbora domaćih kolača konobari su za poseban stol nosili i torte od jagoda, limuna te naranče, a stolovi s delicijama bili su ukrašeni voćem, košaricom od lubenica punjenom jagodama i trešnjama. Prva dama Tatjana Josipović trudila se biti dobra domaćica na prvom službenom prijamu.



BRIJUNSKI MENI

Josipovićevi gosti uživali su u domaćem pršutu, njokama, kozicama, kavijaru, torti od limuna, siru, jaretini,janjetini i pečenom povrću...

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 06.06.2010.

    jel vi to izazivate gladni narod??? a?

  • marin.0202 06.06.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • komandant Mark 06.06.2010.

    u pravu si rodoljube moj zapovijednik je tito.veseli se.

Komentiraj...
Vidi sve komentare